Det var Kvinesdal rideklubb som sto for arrangementet.

– Det ble et kjempeflott stevne, og det var veldig vellykket både for rideklubben, ryttere og arrangører, forteller rideklubbens markedsansvarlige, Merethe Breimoen.

Det ble konkurrert i klassene 50 kilometer fri fart og 80 kilometer fri fart.

I 80 kilometersklassen gikk Rita Eiesland Holen fra Gyland hestesportlag til topps, med hesten KA Piaget Virkku. Hun vant foran Sofie Dahl Larsen og Olaug Espeli Carstensen, begge fra Lund kjøre- og rideklubb.

I denne klassen brukte ekvipasjene mellom 5,5 og 7,5 timer.

Rita Eiesland Holen fra Gyland hestesportlag gikk til topps i 80 kilometers-klassen med hesten KA Piaget Virkku. Foto: Privat

Ingrid Marie Lervik fra Kvinesdal rideklubb ble nummer fire. Hennes klubbvenninne Linda Jerdal røk ut underveis.

I 50 kilometers-klassen var det Maren Aanestad fra Jæren kjøre- og rideklubb som vant. Hedda Mosvold Egeland fra Kvinesdal rideklubb endte på tredjeplass, mens Kaspara Grude fra Gyland hestesportlag ble nummer fire og Kari Eiesland fra samme klubb ble nummer fem. Monica Odderstøl fra Kvinesdal rideklubb ble nummer ti, mens hennes klubbvenninne Anette Moi ble nummer 11.

– Løypene gikk over Naglestadheia og over til Konsmo. Været var med oss, dette blir ikke siste gang vi arrangerer dette, forklarer Breimoen.

Det var i alt 11 deltakere i 50 kilometer-klassen. Her har de nettopp fått sine premier. Foto: Privat
Løypevaktene satt og fulgte med at alt gikk greit for seg. Fra venstre: Jon Egeland, Bård Grindland og Sven Olav Fåland. Foto: Privat

Opprinnelig skulle rittet, som bar navnet Kollemorittet, ha vært avholdt på Kollemo i Hægebostad. Men vinterens herjinger gjorde at det ikke var mulig å arrangere noe ritt der.

I klassene 40 kilometer clear round, som kun hadde tre startende og 20 kilometer clear round (21 startende) var det ingen plasseringer. I disse klassene fikk alle ekvipasjer premier etter fullført ritt.

– Under rittet ble flere ryttere kvalifisert til NM, lag-NM og FEI. Dette synes vi er utrolig moro. Rideklubben er stolt over hva vi har fått til, sier Merethe Breimoen.

Hedda Mosvold Egeland fra Kvinesdal rideklubb endte på tredjeplass i 50-kilometers-klassen med hesten Rosalind Engbakke. Foto: Privat
Ingrid Marie Lervik fra Kvinesdal rideklubb kom på fjerdeplass i 80 kilometers-klassen. Foto: Privat