– Målet mitt er først og fremst å fullføre og gjøre en god innsats for det norske laget, sa Kaspara Grude til hest.no før EM-deltagelsen i distanseritt i Toscana i Italia torsdag.

Og det gjorde hun. 15-åringen, som rir for Gyland Hestesportslag i Gyland, endte på en flott 14. plass.

- Jeg er utrolig fornøyd med plasseringen min, som er mye bedre enn jeg hadde forventet. Groomteamet mitt jobbet bra og kommunikasjonen funket supert, sier Grude til regionavisen Lister.

Kaspara Grude og SR Noah har vist seg å være et godt team. Foto: Privat

Debutant

Distanserittet var Grudes debut i EM-sammenheng. Hun ble kvalifisert i mars i år da hun og hesten SR Noah vant et 120 kilometer langt ritt i Danmark.

Også EM-rittet i Toscana torsdag var 120 kilometer langt, og rytterne brukte hele dagen på distansen. Ekvipasjen bestående av Kaspara Grude og SR Noah holdt en gjennomsnittsfart på 18,7 kilometer i timen og endte altså på 14. plass.

I tillegg til 15-åringen, bestod den norske EM-laget av rytterne Rita Eiesland Holen og Jeanne Holum. Eiesland Holen rir i likhet med Grude for Gyland Hestesportslag i Kvinesdal, mens Holum rir for Lund Kjøre- og Rideklubb på Moi.

– Rittet gikk greit. Jeg og Jeanne Holum holdt sammen store deler av rittet. Vi holdt også med Rita Eiesland Holen i første etappe, opplyser Grude.

Rittet gikk greit. Jeg og Jeanne Holum holdt sammen store deler av rittet

Kaspara Grude fra Gyland Hestesportslag og Jeanne Holum fra Lund Kjøre- og Rideklubb endte på henholdvis 14. og 6. plass i EM-rittet. Foto: Privat
Kaspara Grude er veldig fornøyd med plasseringen sin i rittet. Foto: Privat

Mange brøt

Ekvipasjen bestående av Rita Eiesland Holen og hesten Obeyah fullførte ikke distanserittet. De måtte avslutte på grunn av at hesten haltet, noe som ble oppdaget i rittets første obligatoriske veterinærkontroll.

Av i alt 49 ekvipasjer måtte omlag 30 gi seg i løpet av det 120 kilometer lange distanserittet i Toscana i Italia.

Jeanne Holum fikk det beste resultatet av de tre - hun endte på en flott 6. plass med hesten Yassir. Duoen hadde en gjennomsnittsfart på 20,4 kilometer i timen.

Rita Eiesland Holen (18) og Obeyah fra Gyland Hestesportslag måtte bryte EM-distanserittet etter første veterinærkontroll. Foto: Privat