Det forteller Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen i en sms til Lister24, i kjølvannet av at fire lyngdøler er siktet for drap eller medvirkning til drap på hennes datter, høsten for 15 år siden.

Fredag ettermiddag ble tre av de fire siktede varetektsfengslet for fire uker, med brev-, besøks— og medieforbud. To av ukene i varetekt skal gjennomføres i full isolasjon. Den fjerde siktede, en 36 år gammel mann, som inntil fredag ettermiddag på grunn av dårlig helse ikke har vært i stand til å la seg avhøre, ble varetektsfengslet for to uker.

Følg avisen Lister på Facebook

- Elsket Lyngdal

— Tina elsket Lyngdal. I 18 år ferierte vi på Rosfjord camping. Tina og jeg var der i fem uker hver sommer. Hun hadde mange sommervenner, og dette var en lykkelig tid. Hvis de opplysningene som nå er kommet frem, viser seg å være riktige, er jeg rystet. Jeg synes det er forferdelig vondt, og skjønner at det lille samfunnet er opprørt, forteller hun.

Austdal Rasmussen har i 15 år ventet på svaret på hvem som drepte hennes datter. Like lenge skal de fire siktede barndomskameratene fra Lyngdal ifølge politiet ha båret på den grusomme hemmeligheten.

Det at de kan ha båret på denne hemmeligheten så lenge synes jeg er helt forferdelig, og jeg skjønner ikke at de har greid det

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke lyngdølene for å ha begått ugjerningen. Det fikk de medhold i i Stavanger tingrett, som sa ja til varetektsfengsling. Politiet bekreftet på en pressekonferanse fredag ettermiddag at Tina Jørgensen også hadde vært i Lyngdal ikke så lenge forut før hun forsvant natt til 24. september 2000. ## Uforståelig

— Det at de kan ha båret på denne hemmeligheten så lenge synes jeg er helt forferdelig, og jeg skjønner ikke at de har greid det. Jeg håper dette er begynnelsen på slutten av denne saken, sier Austdal Rasmussen til Lister.

Torsdag, samme dag som nyheten om pågripelsene fant sted, tok hun turen til kirkegården hvor hennes to døtre, blant dem Tina Jørgensen ligger gravlagt. Hun la ut følgende melding på sin Facebook-profil:

«Da har jeg vært på kirkegården og snakket med jentene mine. Det var viktig for meg i dag. Takk til alle dere som har vært der ute for meg i dag. Setter utrolig pris på det».

Røpet seg

To av de siktede mennene er bosatt i Lyngdal, mens de to andre bor utenfor kommunen. Alle de fire var i samme ungdomsgjeng, og minst to av dem skal ha hatt kontakt med Tina Jørgensen mens hun og familien ferierte på campingplassen i Lyngdal.

Det var torsdag formiddag bomben slo ned i Lyngdal, om at en av kommunens egne onsdag var blitt pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen. 36-åringen som ble pågrepet skal ifølge TV 2 ha fortalt noen om hemmeligheten. Politiet mottok tips om saken, og gikk til pågripelse.

36-åringen skal ifølge en kilde Lister har pratet med ha hatt en sommerflørt med Tina Jørgensen en tid før drapet.

36-åringen ble avhørt store deler av onsdagen og torsdagen. Ifølge etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl ved Rogaland politidistrikt skal lyngdølens forklaring ha sendt politiet på sporet også av de tre andre som er pågrepet i saken.

To av de siktede har nektet straffskyld. Det er imidlertid ukjent hvordan 36-åringen som først ble pågrepet stiller seg til siktelsen.

Nye for politiet

Ingen av de fire lyngdølene har tidligere vært i politiets søkelys under drapsetterforskningen, selv om politiet gjennomførte vitneavhør i Lyngdal kort tid etter drapet for 15 år siden. Dette til tross for at politiets saksdokumenter fram til den nye utviklingen av saken inneholdt 13.000 navn.

— Fremover nå er skal vi fortsette å gjennomføre nye vitneavhør. Vi er heller ikke ferdig med å avhøre de siktede. Samtidig er vi nødt til å gjøre nye avhør av vitner som tidligere er blitt avhørt i saken, men også nye vitner, forklarer Bjørn-Kåre Dahl.

Politiet medgir at det fortsatt gjenstår mye etterforskning i saken, før de regner den som oppklart.

— Det er imidlertid ingen informasjon som tyder på at det kan bli flere pågripelser, opplyser politiadvokat Herdis Traa ved Rogaland politidistrikt.