Hun ble ikke funnet før over en måned seinere, 26. oktober – delvis liggende i vann på en hvit sekk i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hun var da blitt drept med stump vold.

Politiet vet så langt ikke hva som skjedde før hun ble lagt i kummen.

Politiet har tidligere uttalt at de antar at Tina ble drept samme natt som hun forsvant, og at åstedet for drapet er Sølyst, som ligger på veien mot leiligheten hvor hun bodde, på Grasholmen, på den andre siden av bybrua i Stavanger. Politiets teori er at kroppen ble fraktet i bil samme natt til kummen ved Bore kirke.

Gjennom etterforskningen er det blitt gjennomført nesten 1.900 vitneavhør. Politiet har mottatt over 1.900 tips, og politiets permer med saksdokumenter inneholder over 13.000 navn.

Ett år etter at Tina Jørgensen ble funnet, i oktober 2001, ble hennes daværende kjæreste på 23 år siktet for drapet. Bakgrunnen for siktelsen var blant annet at politiet mente han hadde sprikende forklaringer om egne bevegelser den natten Tina forsvant. En likhund hadde også på tredje forsøk markert i bilen hans, mens en annen likhund ikke gjorde det.

Kjæresten benektet hele tiden å ha noe med drapet å gjøre. Etter åtte uker ble han løslatt, og i desember 2002 ble siktelsen henlagt.

I 2005 ble eks-kjæresten tilkjent 188.500 kroner i oppreisning og erstatning for straffeforfølgelsen han ble utsatt for etter drapet i 2000. Politiet gjenopptok saken i mars 2013 etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En egen etterforskningsgruppe jobbet fram til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det fremkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.

I september i år ble fire menn i 30-årene fra Lyngdal pågrepet og siktet for drapet. De ble alle løslatt i oktober, men er fortsatt siktet i saken.