Da arrangeres nemlig det tradisjonsrike mosjonsarrangementet Hav til hei for ellevte år på rad.

– Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal, sier Olav Sindland, primus motor for arrangementet, som har et stort arrangørkorps i aksjon både i forkant og selve arrangementsdagen.

– I år holder vi løpet litt senere på grunn av 17. mai-helgen, samt at leirskolen på Knaben var opptatt pinsehelgen, fortsetter Sindland.

Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal.

Fire puljer

Opplegget er som tidligere med fire puljer som starter fra Feda og en pulje som tar «light»-versjonen med start på Storekvina. Felles for alle er at målet er Knaben.

– Dette er en tur uten konkurranse og tidtaking. Dette er først og fremst for å trimme og ha det kjekt sammen - og få en god naturopplevelse i Kvinesdal, sier Sindland.

Aldersgrensen for å delta og melde seg på er 15 år. Og påmeldingen er allerede i gang på arrangørstiftelsens egen nettside, havtilhei.no

Premie til alle

Vel i mål på Knaben får alle deltakere årets sports-T-skjorte. Det er dessuten spesialpremier til de som er veteraner i trimløpet. Det blir utdelt fem- og ti-års deltakerpremie til deltakere og medarbeidere som har deltatt henholdsvis fem og ti ganger.

– Nytt i år er at vi har fått en avtale med Ronny Risnes. Han driver klinikken Strets i Flekkefjord og er utdannet fysioterapeut og manuellterapeut. Han vil ha egen stand og være med ved start Feda, underveis og på Knaben. Han vil ved behov kunne bidra med undersøkelse, vurdering, samt behandling og taping underveis og etter løpet, forteller Olav Sindland.

Ellers vil Kvinesdal Røde Kors også være med som tidligere.

DVD

I fjor laget Lister videoklubb en DVD-film av Hav til hei i anledning tiårsjubileet. Denne blir å få kjøpt på Knaben for de som ennå ikke har fått fatt i den.

– Det er en kjempeflott film. Videoklubben stilte med hele 15 kameraer, to droner og en deltaker med Gopro-kamera under fjorårets løp. Resultatet ble utmerket, sier Sindland.

Overnatting

Som vanlig avsluttes Hav til hei med sosialt samvær med mulighet for overnatting på Knaben leirskole.

– De siste årene har deltakerantallet ligget mellom 400 og 450 deltakere, forteller Olav Sindland.

Han er glad for engasjementet som utvises for dette arrangementet, som nå trygt kan kalles en god tradisjon.

Sindland oppfordrer nå alle om å melde seg på årets løp.

– Det har vært utrolig mange som har holdt vintertreningen ved like ved å bruke skiløypene på golfbanen på Skaren i vinter. Der har Hav til hei kjørt flotte skiløyper i hele vinter, og snø har det vært nok av. Men nå har våren kommet og det er bare å ta frem sykkel og joggssko og gjøre seg klar til årets mosjonsarrangement, avslutter Olav Sindland, som ønsker velkommen fra hele Lister-regionen til en flott og minnerik tur.

Og de som ikke skal sykle, løpe eller gå på rulleski, oppfordres til å møte opp langs løypa med heiarop og flagg.