– Faktisk har jeg ikke rukket å se hele ennå, men det jeg har sett, ser veldig bra ut, sier Olav Sindland, primus motor for mosjonsarrangementet som er blitt en slager i Kvinesdal hvert eneste år i slutten av mai.

Egentlig skulle det 71 kilometer lange løpet med start på Feda og målgang på Knaben kun arrangeres én gang. Men tilbakemeldingene fra de drøyt 80 deltakerne var så positive at det ble flere år. I år var det tiende gangen «Kvinesdal på langs – fra hav til hei» ble arrangert.

De siste årene har drøyt 400 mosjonister fra hele Lister-regionen deltatt på løpet, som veksler mellom sykling eller rulleski og løping. Et viktig moment med arrangementet er at det ikke er tidtaking. Konkurranseaspektet skal være fraværende.

– Det er blitt et lite eventyr. Og vi er litt kry over det vi har fått til, forteller Sindland.

Vi tar ett år om gangen, men så lenge det er mange deltakere, så er det bare moro å holde på.

I forbindelse med årets arrangement ønsket man å gjøre litt ekstra ut av det. Lister videoklubb, anført av blant andre Lars Emanuel Egeland var ikke vonde å be da det kom på tale å lage en jubileumsfilm.

– De hadde en rekke personer i sving under årets arrangementet, både med kamera og med drone. Jubileumsfilmen inneholder først og fremst klipp fra årets tur, men også fra tidligere turer, sier Olav Sindland.

Over 400 deltakere trosset uværet og deltok på årets arrangementet. Her starter de på den 21 kilometer lange sykkeletappen fra Storekvina til Lindeland bru. Foto: Tom Arild Støle

Siste hånd på verket ble lagt for få uker siden. Denne uken kom filmen ut for salg.

– Den er mulig å få kjøpt i butikker både i Flekkefjord og Kvinesdal. Ellers er det bare å ta kontakt med meg, eller med Anne Kvinen i Lyngdal, forteller Sindland.

Han påpeker at gjengen bak mosjonsarrangementet ikke har noen planer om å gi seg.

– Vi tar ett år om gangen, men så lenge det er mange deltakere, så er det bare moro å holde på. Vårt hovedmål er å få folk til å trimme jevnlig, med «hav til hei» som mål, sier han.