– Den 20. og 21. november 2019 vil detaljplaner, konsekvensutredninger og MTA planen for Statskraft’s vindkraftanlegg på Kvinesheia bli forevist henholdsvis Kvinesdal og Lyngdal kommunestyre for første gang etter ferdigstillelse, skriver Wathe og fortsetter:

– Dernest vil planene bli oversendt NVE for kvalitetskontroll, som skal omfatte kontroll og verifikasjon av innhold, at utredningsarbeid som krevd av NVE, er tilstrekkelig ivaretatt og belyst samt å forsikre at alle berørte parter blir varslet og får nevnte dokumenter til uttalelse.

I søknaden blir det fremholdt av søkerne at de ikke ser at nevnte dokumentasjon er klar til utsendelse fra NVE for høring før i begynnelsen av desember 2019.

– Å forvente eller å kreve at alle høringsinstansene skal måtte bruke julemåneden og romjulen til revisjonsarbeid av det arbeid som Statkraft har brukt to år og sju måneder på å utvikle synes vi er direkte urimelig. Vi ber derfor om at høringsfristen, forutsatt at dokumentene distribueres til høring tidlig desember, settes til 31. januar 2020, skriver Wathne blant annet.

Å forvente eller å kreve at alle høringsinstansene skal måtte bruke julemåneden og romjulen til revisjonsarbeid av det arbeid som Statkraft har brukt to år og sju måneder på å utvikle synes vi er direkte urimelig