Uttalelsen kom fra Arbeiderpartirepresentant Trine Nilsen Klungland under onsdagens kommunestyremøte i Kvinesdal.

I sitt innlegg om lovlighetsklagen som Frp hadde fremmet angående Buheii, tok representanten opp inhabilitet-spørsmålet i forhold til Ap-kollega Odd Omland.

– Det var også det representanten Omland begrunnet sitt innlegg med 20. november. Hvordan vi kan snu det negative og heller se på mulighetene, for å kunne styrke øvre del av Kvinesdal. Hvilke tiltak kan vi jobbe for som kan redusere og kompensere for negative konsekvenser av vindkraftparken. Og gode tiltak for allmennheten, uttalte Klungland, som ønsket å nyansere debatten.

Hun påpekte videre at det fra Omland sin side ble henvist til et avisinnlegg som gikk på verdiforringelse av hytter med utsikt mot vindparken.

– Omland viste til at han er eier av den hytta som ligger nærmest vindparken, og som ifølge avisinnlegget ergo vil få størst verdiforringelse. Og så klarer altså Frp sin kommunestyregruppe å vri på dette 190 grader, sa Klungland og la til:

– Selv om de endret litt på formulering etter å ha lest saken.

Hun føyde til at Frp argumenterer med at Omland gjennom sitt innlegg «prater seg inhabil» og kan dra nytte av verdiøkning på egen hytte.

– Noe som er vanskelig å forstå samtidig som det argumenteres med at hyttene på Knaben vil falle kraftig i pris, og at kommunens satsing på Knaben dermed er bortkastet. Disse argumentene henger ikke sammen, forklarte hun.

Disse argumentene henger ikke sammen.

Hun mente at dersom man følger argumentasjonen til Frp vil alle kommunestyrerepresentanter fra Kvinlog bli inhabile i saken om flerbrukshall.

– Der planlegges det som kjent å bruke tilskudd fra kraftanlegg til bygging av hallen. Og for ikke å tenke på etablering av Kvinabadet. Man er ikke inhabil i slik behandling og slike saker, la hun til.

Hun avsluttet med å si at Kvinesdal kommunestyre er kjent for god tone og saklige innlegg, til tross for uenighet.

– Det er uenighet som driver fram gode løsninger. La oss fortsette med det, og la oss gjøre det uten å spekulere i om man prater for egen vinnings skyld, uttalte Trine Nilsen Klungland.