– Vi skal ta en endelig avgjørelse rett etter påske, men det vil overraske stort om vi kan gjennomføre på planlagt dag. Faktisk føler jeg meg 99,9 prosent sikker på at vi må avlyse, sier primus motor for arrangementet, Olav Sindland til Kvinesdal24.

Flyttes?

På møtet etter påske skal det derfor også prates om muligheten for å arrangere Kvinesdal på langs - fra hav til hei mot slutten av sommeren i stedet.

– Det har kommet et ønske fra en del deltakere om dette. Jeg har sjekket opp i muligheten og det lar seg gjøre lørdag 22. august. Men jeg kan ikke slå fast at sånn blir det nå. Det må vi snakke om i arrangementskomiteen. Og om vi skulle falle på denne løsningen, må vi holde det åpent til 1. juni om ting ikke forandrer seg. Vi kan ikke avlyse på nytt bare noen dager før, sier Sindland.

Stoppet opp

Påmeldingen til arrangementet 23. mai startet 1. februar. Rundt 50 deltakere er påmeldt i dag.

– De 50 som har meldt seg på, meldte seg alle på i februar. Påmeldingen stoppet helt opp i begynnelsen av mars, forteller Sindland.

– Det er jo egentlig like greit for oss at det stoppet opp, fordi da blir det færre å betale tilbake pengene til. Alle som er påmeldt får refundert det de har betalt om vi må avlyse, slik det ser ut til at vi må, legger han til.

– Ingen utgifter

Selv om mosjonsløpet trolig blir avlyst eller utsatt, innebærer det ikke et stort økonomisk tap for arrangementet, ifølge Sindland.

– Det er tap av inntekt, så vi klarer oss. Alle som jobber med Hav til hei jobber på dugnad. Vi har ingen utgifter knyttet til arrangementet.

I fjor deltok rundt 260 deltakere på Hav til hei, som da ble arrangert for 12. gang. Opplegget var som tidligere med fire puljer som startet fra Feda og en pulje som tok «light»-versjonen med start på Storekvina. Felles for alle var at målet er Knaben.