En innholdsrik helg på idrettsfronten er tilbakelagt. Både Farsund Maraton og «Fra hav til hei» - Kvinesdal på langs samlet masse trimglade mennesker. Med deilig vårvær fikk begge arrangementer en flott ramme for det som ble en suksess begge steder. Men det er ingen tvil om at det er en aldri så liten malurt i begeret at disse to, flotte idrettsbegivenhetene legges til nøyaktig samme tidspunkt. Det er dumt for alle - arrangører, publikum, men ikke minst de i blant oss som kunne tenke seg å delta begge steder. De måtte velge - i år som i fjor.

BÅDE maraton-ledelsen og primus motor i Kvinesdal, Olav Sindland, uttalte seg om denne problematikken i forrige uke. Begge forklarer at de har holdt på sine faste helger. Problemet er at måten de velger ut helgene på fører til kollisjon enkelte år. «Hav til hei» arrangeres helgen etter 17. mai, mens Farsund Maraton har holdt seg til siste helgen i mai. Begge erkjenner at det ikke er ideelt. Det går det an å gjøre noe med.

DENNE HELGEN har vært særdeles innholdsrik hva sportslige arrangementer angår. I tillegg til de to løpestevnene, er det arrangert både norgescup i brettseiling på Borhaug, norgesmesterskap i golf i Kvinesdal og stort seilerstevne i Farsund - i tillegg til fotballrunde med to hjemmekamper i 4. divisjon. Med andre ord nok av tilbud for den sportsinteresserte. At slike arrangementer hoper seg opp om våren, er ikke noe nytt. Men de som retter seg til samme målgruppe bør i det minste klare å unngå kollisjon.

DET ENESTE som kan føre til endring, er at partene tar kontakt og snakker med hverandre. Bli enige om en fast helg hver i mai. Og skulle nasjonaldagen lage krøll, kan det løses med å ha en avtale om hvordan man da skal forholde seg. Verre er det ikke.

DE RESPEKTIVE arrangørene og de mange frivillige som gir utallige timer på dugnad for å få det hele til å gå rundt, fortjener for øvrig ros for sin utrettelig innsats. Det er denne frivilligheten som bygger lokalsamfunn. Så hjertelig takk - på vegne av hele Lister-regionen. Nå er det bare å glede seg til neste høydepunkt: Tour of Norway onsdag og torsdag.