Hendelsen fant sted i april i år, da kvindølen hadde vært på utestedet Hestens Bøn i Flekkefjord sentrum. Han ble overstadig beruset og havnet på legevakten på sykehuset. 26-åringen oppførte seg utagerende, og sykehus-personalet ba om politiets assistanse.

Da to betjenter ankom legevakten, nektet kvindølen å reise seg opp. Han ville sove videre. En av betjentene tok da tak i ham, og ble først tildelt noen lette slag i magen. Etter at mannen hadde reist seg opp, ble betjenten slått i magen med et hardt knyttneveslag. Da reagerte politimannen med å legge 26-åringen i bakken og sette på ham håndjern.

1,66 i promille

Kvindølen bestrider ikke at han har gjort som politibetjenten har forklart og erkjenner straffeskyld. Men han kunne ikke huske hva som hadde skjedd på legevakten; han kunne heller ikke huske at han hadde drukket så mye.

På turen til arresten i Kristiansand ble det tatt utåndingsprøve av 26-åringen. Denne ga utslag tilsvarende 1,66 i promille.

Forsvarer, advokat Kjetil Hauan Andersen, mener at hans klient kunne ha blitt utsatt for et ufrivillig rusmiddelinntak, men retten mener det ikke finnes reelle holdepunkter som begrunner en slik mistanke.

Under tvil

Kvindølen er tidligere straffedømt for kjøring i ruspåvirket tilstand og overtredelse av narkolovgivningen. Han er ikke tidligere straffet for vold, trusler eller forulemping.

Tingretten har bemerket at det er sterke allmennpreventive hensyn som gjør seg gjeldende i saker om vold mot offentlig tjenestemann. Den klare hovedregelen ved slik kriminalitet er at det skal idømmes ubetinget fengsel, men i dette tilfellet er tingretten under tvil kommet til at det bør idømmes samfunnsstraff.

33 timers samfunnsstraff skal gjennomføres med en gjennomføringstid på 120 dager. Det er da gjort fradrag for to dager som kvindølen har sittet i varetekt.

Som aktor møtte, politiadvokat Kaja Michaelsen, mens sorenskriver Robert Versland var tingrettens leder.