– Jeg skal være helt ærlig med deg: Da jeg kom inn i vinter syntes jeg Erik Bauge var «piss dårlig», men folk sa til meg at han kom til å komme. Rett før russetiden og i selve russetiden var han så der. Nå er han så god at «wow». Han leker med motspillerne nå. Han leverte til ti på børsen mot Farsund. Han var minst like god i dag, sier Kvinesdal-trener Steinar Bjørnstøl til Kvinesdal24.

– Hehe, jeg har hørt rykter om at folk synes jeg ikke var så god i russetiden, uten at jeg skal ta stilling til det. Men jeg føler selv at det har løsnet i det siste. Nå har jeg det veldig gøy med fotballen igjen. I vinter var motivasjonen lav, men nå er situasjonen en helt annet. Jeg tror aldri jeg har hatt det bedre med fotballen, sier Bauge, som var borte med skade i nesten hele 2018-sesongen.

Steinar Bjørnstøl jubler for 3–0 ledelse.

Fortjent seier

For selv om Randesund hadde ballen mest mot Kvinesdal i lørdagens kamp, var det hjemmelaget som kunne juble for en meget fortjent 3–0 seier. Det mener Bjørnstøl i stor grad skyldes Bauge og hans stoppermakker Daniel Vinningland.

– De forstår hverandre på en helt annen måte nå og spiller nok en strålende kamp. Vi er veldig fornøyd med stopperparet vårt.

Kvinesdal tok ledelsen allerede etter fem minutters spill mot Randesund etter scoring av Christoffer Hansen. Etter 37 minutter fikk Randesund frispark fra farlig hold. Frisparket gikk imidlertid rett i muren og hjemmelaget kunne kontre. Et langt oppspill mot Klungland endte opp med at spissen lobbet over bortelagets keeper som var på halvdistanse til 2–0. Klungland skadet seg samtidig og måtte gå av med skade. I tillegg til scoringene, hadde hjemmelaget flere andre store sjanser i omgangen uten å få uttelling. Sander Risnes bommet blant annet på et straffespark etter 35 minutters spill.

Etter pause gikk Kvinesdal nesten umiddelbart opp i angrep og i det 47. minutt satte Thomas Gilbertson inn 3–0 på et straffespark, som også ble sluttresultatet.

Steffan Klungland spiller neppe sist kamp før ferien etter strekkskaden han pådro seg da han la på til 2–0.
Thomas Gilbertson spilte en god kamp på midtbanen for Kvinesdal.

– Divisjonens beste

– Dette mener jeg er noe av det beste vi har levert denne sesongen, sier Gilbertson, som også trekker fram stopperparet etter kampen som viktige for seieren.

– Jeg mener vi kanskje har divisjonens beste stopperpar. Bauge er rå i duellene, mens Daniel har mer fart. De utfyller hverandre på en veldig god måte.

Keeper Atle Vinningland er meget fornøyd med midtstopperparet han har foran seg. Vinningland mener hans egen sønn og Bauge er perfekt match.

– Det er mange angripere i denne divisjonen som lar seg frustrere av de to, fordi de er så gode sammen. Jeg er veldig imponert.

Sønnen er enig.

– Jeg må si at jeg synes vi er veldig gode sammen. Det er moro når det går så bra som nå.

Bauge har ett år bak seg i Fløy. På spørsmål om han kan tenke seg å prøve seg på et høyere nivå igjen, svarer han følgende.

– Kanskje. Men akkurat nå har jeg det utrolig bra med denne gjengen som jeg har blitt så glad i.

Daniel Vinningland utgjør sammen med Erik Bauge Kvinesdals solide midtstopperpar.
Bjørnstøl gir Bjørn Morris Egenes seierklemmen.
Truls Skailand Risnes fikk sin A-lagsdebut mot Randesund.