– Jeg tror du må tilbake 3–4 år siden sist jeg var i den formen jeg er i nå kondisjonsmessig og ikke minst vektmessig. Det har vært noen år hvor jeg har følt at jeg har løpt med en ryggsekk på 6–7 kilo på ryggen. Den er vekke nå, og det merker jeg godt. Det er helt fantastisk, sier Klungland, som står med fire mål på de tre siste kampene for Kvinesdal.

Klungland-jubel etter 1–0. Foto: Lars Erik Larsen
Thomas Gilbertson var nest sist på 2–0 scoringen. Foto: Lars Erik Larsen

To scoringer

I tirsdagens kamp mot Hisøy var det en hardtarbeidende Klungland som ledet Kvinesdal til seier. Allerede etter seks minutters spill scoret spissen 1–0 etter strålende forarbeid av midstopper Erik Bauge. Etter scoringen var det Kvinesdal som dominerte stort og hadde flere store muligheter ved Christoffer Hansen og Thomas Gilbertson, uten at det ga uttelling. Først 20 minutter etter at Klungland satte inn 1–0, kunne hjemmelaget juble for 2–0 etter nok en scoring fra spissen. Hisøy var best spillemessig det siste kvarteret av omgang, men lagene gikk til pause på 2–0 etter noen gode redninger av Kvinesdals keeper, Atle Vinningland. Etter 70 minutter viste Klungland seg igjen fra sin beste side da han driblet av to Hisøy-spillere og ble taklet av en Hisøy-spiller med gult kort fra før. Det resulterte i at hjemmelaget spilte resten av kampen med en mann mer. Klungland måtte av like etter som følge av smellen og ble erstattet av John Knibestøl. Sistnevnte satte inn 3–0 under ett minutt etter at han kom inn.

Kristoffer Brattgjerd spilte en god kamp på venstrebacken. Foto: Lars Erik Larsen
Så nære var Christoffer Hansen 2–0. Foto: Lars Erik Larsen

Spillegleden tilbake

I tillegg til at Klungland har tatt av seg flere kilo, har også spillegleden kommet tilbake for fullt.

– Jeg manglet litt spilleglede i fjor. Det var litt mye med to små i hus og jeg fikk aldri overskuddet jeg ønsket. Nå er det bare fryden. Det er sommer snart også, smiler han.

– Og sixpacken er på plass?

– Gi meg seks uker til, så er den på plass, ler han.

At både formen og humøret er bedre hos Klungland, har lagkameratene og trenerteamet merket.

– Han ser både lettere ut og veldig mye raskere ut. Du merker det godt at han har stått på i vinter. Det er ikke mange som gidder å løpe alene på en tredemølle på Feda, men det har han gjort, sier Thomas Gilbertson.

– Steffan har mye mer tempo og smidighet nå. Det gjør at han kommer først på ball litt oftere nå enn før, sier Arne Røyland.

John Knibestøl brukte under ett minutt på banen før han satte inn 3–0. Foto: Lars Erik Larsen

Kvinesdal-trener Tore H. Hansen er glad for å ha Klungland tilbake i form.

– Han er mer på nå, og det er gøy å se. Jeg synes i det hele tatt at hele laget imponerer i dag. De løper mye på en tung matte.

Hansen mener Erik Bauge og Marcus Reiersen også bør trekkes fram etter seieren tirsdag. Sistnevnte i en «ny» midtbanerolle.

Tore H. Hansen (t.h.) var godt fornøyd etter seieren mot Hisøy. Foto: Lars Erik Larsen

Lokaloppgjør

Kvinesdal sto med like mange poeng som Hisøy før tirsdagens kamp, som kunne betegnes som en «sekspoengskamp» i nedrykkstriden.

– Denne seieren er viktig. Egentlig er alle kampene her på hjemmebane veldig viktig for oss om vi skal holde oss. Det er ikke mange som liker seg her hos oss på naturgress, sier Gilbertson.

Neste kamp for Kvinesdal er førstkommende lørdag mot FIL.

– Jeg mener vi bør være favoritter etter alt det som har skjedd med FIL denne sesongen med at de ikke kan stille lag også videre. Men du vet jo aldri hva de mønstrer på lørdag. Vi går uansett for seier, sier Gilbertson.