Per Magne Røyrås gikk høyt ut i fjor med forhåpninger om pallplass i EM. Slik gikk det ikke. Han endte på tredjeplass i den første EM-runden i fjor i Barcelona. Etter det slet han med trøbbel med bilen i mer eller mindre resten av sesongen, og endte til slutt på niendeplass i sammendraget.

Oppgradert

Nå har han oppgradert bilen med ny motor, og har enda høyere ambisjoner i år enn han hadde før fjorårssesongen. Han vil bli europamester.

– Nå er det bare å gå «all in» allerede fra første heat. Spenningen i teamet er enorm nå som vi har ny motor. Hvis bare den fungerer, så kan vi være med og kjempe om tittelen, mener Røyrås.

Per Magne Røyrås i aksjon i en av fjorårets EM-runder. Foto: Jan Kåre Rafoss

To lyngdøler i EM

Blant de Røyrås møter i EM, er en annen «lyngdøl», nemlig Sivert Svardal fra Audnedal - kommunen som snart innlemmes i «nye Lyngdal».

Svardal gleder seg til å kjøre mot Røyrås.

– Det er om å gjøre å bli beste lyngdøl, ler Svardal, vel vitende om at han som audnedøl blir lyngdøl når de to kommunene slår seg sammen om snaue to år.

Hvis han har et snev av farens selvtillit, så ligger vi andre dårlig an.

Også Røyrås gleder seg til å møte Sivert Svardal på banen.

– Hvis han har et snev av farens selvtillit (Stein Svardal, også han motorsportutøver, journ. anm.), så ligger vi andre dårlig an, humrer 40-åringen.