Forslaget ble enstemmig vedtatt.

– Det er full enighet i formannskapet (11/3) om dette. Jeg har stor sans for det Listerskjell prøver og få til. Dessuten er blå næring noe Kvinesdal og Lister har sagt at de vil tilrettelegge for, sier Omland til Kvinesdal24.

Han påpeker for øvrig at pengene bevilges dersom Mattilsynet ikke gjør det.

– Uansett er dette en anerkjennelse av det Listerskjell har gjort. En slik områdeanalyse er ikke bare nyttig for dette firmaet, men vil jo komme hele Kvinesdal til gode, sier Omland.

Vedtaket ble enstemmig vedtatt i formannskapsmøtet onsdag.

En slik områdeanalyse er ikke bare nyttig for dette firmaet, men vil jo komme hele Kvinesdal til gode

Hans Aase og Steven Treland er glade for nyheten om støtten de har fått fra formannskapet i Kvinesdal. Foto: Bjørn Hoel

– God nyhet

– Det var en veldig god nyhet, som jeg ikke visste om før du ringte nå. Dette viser jo at disse politikerne viser forståelse for hvilke utfordringer vi har hatt i møte med byråkratiet. Det er godt å ha dem med seg, sier Steven Treland, som sammen med Alf Ingebretsen, Hans Aase og Trond Rafoss står bak Listerskjell as.

– Vi har også vært i kontakt med blant andre næringsjefen og fylkesordfører Arne Thomassen, som jo tok opp utfordringene vi har hatt med å komme i gang, med distriktsminister Linda Hofstad Helleland. Nå ønsker vi å lage en veileder for personer som ønsker å starte opp blå næring, slik at de som kommer etter oss ikke skal oppleve det samme, sier Treland.

Overrasket

På spørsmål til den tidligere stortingsrepresentanten Odd Omland, om han var overrasket over at byråkratiet var så tungrodd, som det Listerskjell forteller om, svarer han:

– J,a det er jeg. Jeg synes det virker å være altfor strengt. Som politikere som ønsker å satse på blå næring, så skal vi være med å tilrettelegge for det, understreker Omland.

Som politikere som ønsker å satse på blå næring, så skal vi være med å tilrettelegge for det