Det sier fylkesordfører Arne Thomassen, som tok opp utfordringene som Listerskjell i Kvinesdal har hatt, i møte med byråkratiet, med distriktsminister Linda Hofstad Helleland.

– At politikere snakker varmt om blå næring må bli mer enn bare festtaler, fortsetter fylkesordføreren i Agder.

Listerskjell

Han tok personlig opp vanskelighetene som Listerskjell har hatt med blant annet ministeren, da han var i møte i Kommunal- og moderningserings-departementet i forrige uke. Som kjent ønsker Listerskjell å kunne etablere et blåskjellanlegg i Sagebukta i Fedafjorden i Kvinesdal.

Listerskjell uttalte dette til Kvinesdal24, da avisen første gang var i kontakt med dem i slutten av januar 2020:

«Som dere ser går saksbehandlingen seint, det er mye inkompetanse, og gebyrene er skyhøye. Dette kan da umulig være rette måten å oppmuntre potensielle grønne/blå næringsaktører på? Vi håper at denne orienteringen, fra grasrota, til bestemmende myndigheter, kan bidra til at saksbehandlingen i forhold til næringsaktører som vil satse på grønn/blå næring, blir vesentlig bedre og billigere i framtida. Så skal vi med glede betale skatt av virksomheten når den tid kommer.

At politikere snakker varmt om blå næring må bli mer enn bare festtaler.

Listerskjell har fått fylkesordfører Arne Thomassen til å ta opp utfordringene de har møtt opp med distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Bjørn Hoel

– Full forståelse

Fylkesordføreren opplyser at han tror at Helleland vil sette mye inn på å få gjort noe i forhold til dette, slik at det kan bli enklere for andre som vil starte med blå næring.

– Dette viser jo også hvor vanskelig det kan være, når Kystverket, Mattilsynet, Fiskeridirektoratet, fylkeskommunen og andre skal uttale seg, sier Thomassen.

At anlegget i Fedafjorden samtidig ligger i distriktet, som er et uttalt satsingområde for blå næring, gjør saken deres enda viktigere, ifølge fylkesordføreren.

– Jeg har full forståelse for det Listerskjell sier og stå for i denne saken. Jeg er selv gründer, og vet litt om hvordan slike ting fungerer, sier Arne Thomassen.

Dette viser jo også hvor vanskelig det kan være.