Det opplyste politiadvokat Herdis Traa og etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl på en pressekonferanse fredag klokken 14.30. Tre av de fire siktede varetektsfengslet for fire uker, med brev-, besøks— og medieforbud. To av ukene i varetekt skal gjennomføres i full isolasjon. Den fjerde siktede, en 36 år gammel mann, som inntil fredag ettermiddag på grunn av dårlig helse ikke har vært i stand til å la seg avhøre, ble varetektsfengslet for to uker.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke lyngdølene for å ha begått ugjerningen. Det fikk de medhold i i Stavanger tingrett, som sa ja til varetektsfengsling.

På fredagens pressekonferanse ble det spurt om hvorfor politiet hadde gjennomført vitneavhør i Lyngdal kort tid etter drapet.

— Vi visste at Tina hadde vært i Lyngdal ikke så lenge forut før hun forsvant. Da var det naturlig å gjøre noen undersøkelse, og vi snakket med noen enkeltvitner, sier etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt.

To av de siktede mennene er bosatt i Lyngdal, mens de to andre bor utenfor kommunen. Alle de fire var i samme ungdomsgjeng, og minst to av dem skal ha hatt kontakt med Tina Jørgensen mens hun og familien ferierte på campingplassen i Lyngdal.

Det var torsdag formiddag bomben slo ned i Lyngdal, om at en av kommunens egne onsdag var blitt pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen. 36-åringen som ble pågrepet skal ifølge TV 2 ha fortalt noen om hemmeligheten. Politiet mottok tips om saken, og gikk til pågripelse.

36-åringen skal ifølge en kilde Lister har pratet med ha hatt en sommerflørt med Tina Jørgensen en tid før drapet.

36-åringen ble avhørt store deler av onsdagen og torsdagen. Ifølge etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl ved Rogaland politidistrikt skal lyngdølens forklaring ha sendt politiet på sporet også av de tre andre som er pågrepet i saken.

To av de siktede har nektet straffskyld. Det er imidlertid ukjent hvordan 36-åringen som først ble pågrepet stiller seg til siktelsen.

Ingen av de fire lyngdølene har tidligere vært i politiets søkelys under drapsetterforskningen, selv om politiet gjennomførte vitneavhør i Lyngdal kort tid etter drapet for 15 år siden. Dette til tross for at politiets saksdokumenter fram til den nye utviklingen av saken inneholdt 13.000 navn.

— Fremover nå er skal vi fortsette å gjennomføre nye vitneavhør. Vi er heller ikke ferdig med å avhøre de siktede. Samtidig er vi nødt til å gjøre nye avhør av vitner som tidligere er blitt avhørt i saken, men også nye vitner, forklarer Bjørn-Kåre Dahl.

Politiet medgir at det fortsatt gjenstår mye etterforskning i saken, før de regner den som oppklart.

— Det er imidlertid ingen informasjon som tyder på at det kan bli flere pågripelser, opplyser politiadvokat Herdis Traa ved Rogaland politidistrikt.