Listerskjell er dermed enda et skritt nærmere en realisering av et blåskjell-anlegg i Fedafjorden i Kvinesdal. Lister har tidligere skrevet om prøveanlegget, som avisen besøkte tidligere denne vinteren.

I skrivet fra direktoratet fremgår det at det opprinnelig var planlagt en produksjon på 200 tonn blåskjell i året, som senere ble redusert til 150 tonn.

– Det søkes om et område på 20 dekar. Vurdering fra Fiskeridirektoratet skal bidra til en balansert og bærekraftig utnyttelse av kystsonen, med utviklingsmuligheter for marine næringer. Vi har med bakgrunn i dette vurdert søknaden ut fra akvakultur- og fiskeriinteresser, inkludert marint biologisk mangfold, i området, vurderer direktoratet

Det blir videre påpekt at det, ifølge deres kartverktøy, er registrert et reketrålfelt utenfor Sagebukta i Fedafjorden. Anlegg med fester og fortøyninger bør ikke kommer inn i reketrålfeltet. Det skal ikke være registrert marine naturtyper i området.

– Vi har kontaktet Flekkefjord Fiskerlag, som viser til deres merknader til søknad om dispensasjon fra kommuneplanen til den aktuelle saken. De opplyste om at tiltaket ikke vil komme i konflikt med yrkesfiske i området, og at de er positive til tiltaket. Etter Fiskeridirektoratet region Sør sin vurdering vil ikke tiltaket medføre vesentlige negative konsekvenser for de interesser vi skal ivareta, og vi støtter dermed at det blir gitt tillatelse til dyrking av blåskjell i Sagebukta, skriver Fiskeridirektoratet.