– Vi har vært heldige med alt, og det har vært en fantastisk festival, forteller pressesjef Ann Frestad.

– Det har vært 10.000 mennesker innom portene, noe som strengt tatt er en fordobling fra i fjor, fortsetter pressesjefen.

FREDAGEN var en «høydare», med navn som Avatar, Turbonegro og Nightwish på plakaten, men det var også godt trøkk på lørdagen, forteller pressesjefen.

– Det var litt ulike typer publikum de to dagene, men det var smekkfullt og god stemning. Campingen var full på bare to timer da den åpnet på torsdag, sier Frestad, og rapporterer om badende festivaldeltakere og vanvittig god stemning.

– Det har vært store smil å se overalt. Nå er vi godslitne, og det er nok ikke lenge før planleggingen av neste års festival starter.

– Er årets suksess en god inspirasjon til neste års festival?

– Absolutt! Vi jobber på dugnad og har mye forberedelser å gjøre, sier pressesjefen, som lister opp Frog Leap og Status Quo som personlige høydepunkter.

Arild Moen (t.v) og Knut Eirik Myhre skryter av Norway Rock. Foto: Olav Hoel

DA KVINESDAL24 besøkte Norway Rock traff vi Veronika og Ulv Helseth, som hadde en noe spesiell fredag på festival.

For Veronika og Ulv Helseth var fredagens Norway Rock-dag noe spesiell da de møttes på festivalen for åtte år siden og fredag markerte fem års bryllupsdag. Foto: Olav Hoel

For ekteparet, som i dag bor i Haugesund, møttes for første gang på Norway Rock for åtte år siden. Fredag feiret de fem års bryllupsdag på stedet de altså møttes for første gang i 2010.

Den gang hadde Ulv Helseth tatt turen fra Kristiansund på nordvestlandet og ned til Kvinesdal, blant annet for å møte kompisen John Arve Hannasvik fra Mandal.

– Å feire fem års bryllupsdag her i dag føles helt naturlig. Selv har jeg vært her sju ganger tidligere, og det har blitt en standard å dra hit. Selv om det var ganske lang tur da jeg dro fra Kristiansund, så er det en kjempefestival, hvor det er både koselig og trivelig, sier Ulv Helseth.

KVINESDAL24 møter dem på campingplassen på festivalområdet, ikke langt unna sceneområdet. Her ladet de opp til helgens høydepunkt, nemlig Nightwish-konserten, et band som også spilte på Norway Rock da de møttes her for åtte år siden.

– De er dritbra, det er yndlingsbandet mitt. Det er noen år siden de var her sist, så det er gøy at de er tilbake. De har derimot byttet solist noen ganger siden vi hørte dem i 2010, forteller Veronika Helseth.

Selv om det ikke var så veldig populær hjemme at de dro sørover denne helgen, følte de at de måtte tilbake til Norway Rock også i år.

– Det er kanskje litt stygt å si det, men vi skippet 60 årsdagen til svigermor for å reise hit, men vi hadde mest lyst til å komme ned hit og kose oss med musikk og gode venner, sier Veronika.

Kompisene Steffen Bjørvik Larsen og Martin Haughem har tatt motorsykkelen fra Sandefjord for å få med seg årets Norway Rock. Foto: Olav Hoel

STEFFEN BJØRVIK LARSEN og Martin Haughem hadde tatt turen fra Sandefjord, og ladet fredag kveld opp til kveldens konserter.

– Det er fantastisk å være her. Vi har kjørt motorsykkel ned hit, og vi har kost oss hele veien. Da vi kom frem, spratt vi en øl og hørte på rock’n roll. Kan det bli bedre enn det når vi har ferie? Her er det god stemning, bra folk og bra musikk, sier Martin Haughem.

– De som bor her er også veldig folkelige, så man kommer fort innpå dem, sier Larsen.