Ole Johan Skjelbred, Cato Skimten Storengen, Jørgen Foss og Bjørn Eie i filmen "Vann over ild". Foto: Eirik Evjen

Filmen ble spilt inn på Knaben i Kvinesdal sommeren 2016, hvor flere lokale personer fra hele regionen deltar som statister.

Traileren kan du se under:

FILMEN «Vann over ild» har Norgespremiere den 8. juni. Den tar for seg tematikk som korrupsjon, grådighet, bevæpning - og hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Det er filmskaperens egne tanker om at verden er styrt av psykopater som er det gjennomgående hovedtemaet.

Handlingen utspiller seg i en liten, øde ørkenby hvor utviklingen har stoppet opp ettersom alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. Men en dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner.

IFØLGE KINOSJEF Jan Schou er ikke dette første gang en film er spilt inn på Knaben.

– I 1958 ble barnefilmen «Salve Sauegjeter» innspilt der oppe. Filmen er basert på et manus av Kvinesdals store forfatter Sigbjørn Hølmebakk (1922 - 1981) og ble regissert av Eric Heed. Filmen hadde premiere 21. august 1958, opplyser han til Kvinesdal24.

I anledning «Vann over ild», er det rigget til festpremiere for inviterte gjester med skuespillere og produsenter på Kvinesdal kino den 7. juni. I tillegg blir det en spesiell forestilling på Knaben Kapell lørdag 9. juni, ifølge Schou, ettersom filmen er spilt inn der og mange av statistene som er med i filmen har tilknytning til stedet.

Den nyeste kinomaskinen står utstilt i Kvinesdal Kulturhus. Foto: Privat

– Dette blir første gang på mange år vi har kino på Knaben. Knaben Gruvor hadde kinodrift med filmvisning på Grubeheimen en til to ganger ukentlig fra 1931 og fram til 1973. Begge kinomaskinene som stod der oppe er tatt vare på og er i dag kommunens eiendom. Den eldste er utstilt på Knaben Gruvemuseum og den nyeste står utstilt i Kvinesdal Kulturhus, forteller kinosjefen.