Sommeren for snart to år siden ble filmen «Vann over ild» spilt inn på Knaben. I anledning norgespremieren i juni ønsker Kvinesdal kommune å slå på stortromma.

– Kvinesdal kommune jobber med å få til en festpremiere på Kvinesdal kino torsdag 7. juni, der skuespillere, statister og filmcrew vil være tilstede, sammen med andre inviterte gjester. I tillegg håper vi å få til en egen visning på Knaben lørdag 9. juni for folk med tilknytning til stedet og andre interesserte som vil få anledning til å se filmen, har kultursjef Jan Schou opplyst tidligere.

Avslag til festpremiere er begrunnet med at tiltaket overlapper med ordningen lansering Norge.

I den anledning er det sendt ut søknader om pengestøtte. Vest-Agder Fylkeskommune har imøtekommet søknaden om tilskudd til festpremiere og Knabenkino med 20.000 kroner. Norsk filminstitutt sier nei.

– Vi viser til deres søknad av 24.01.18 om tilskudd til «Kvinesdal kino: Festpremiere/visning i gruve». Norsk filminstitutt informerer med dette om at søknaden dessverre ikke ble prioritert i denne søknadsrunden, heter det fra instituttet.

– Avslag til festpremiere er begrunnet med at tiltaket overlapper med ordningen lansering Norge. Som det fremkommer av høringsnotatet til forskriften gjøres det avgrensinger mellom tilskudd til lansering og tilskudd til filmformidling der disse feltene overlapper hverandre; «Eksempel på slik overlapp kan være der produsent har mottatt tilskudd til lansering av en spillefilm i Norge, og i tillegg søker tilskudd til filmformidling av samme film på en lokal kino i Norge. Søknad om tilskudd til filmformidling vil i slike tilfeller ikke bli prioritert.»

Spillefilmen er spilt inn på Knaben. Foto: Produksjonsselskapet Ape & Bjørn