Også i år arrangerer en gjeng ildsjeler i Kvinesdal festivalen «Heilt på jordet» på jordet ved Valleknuden på Øye i Kvinesdal. I tillegg til mye planlegging i forkant, deltar rundt 100 frivillige dagene festivalen varer.

Arrangørene beskriver festivalen som en regional festival med kristne verdier og frilufts- og gårdspreg der alle skal føle seg velkomne. Det er aktiviteter for alle i familien, og omgivelsene trygge og alkoholfrie.

Byggingen av nytt bedehus vil kreve mye av mange av de samme menneskene som er engasjert i Heilt på jordet

Pauseår

Årets utgave blir i tidsrommet 2. til 17. juni, og dette blir muligens den siste i dagens form.

– Byggingen av nytt bedehus vil kreve mye av mange av de samme menneskene som er engasjert i Heilt på jordet, og det vurderes et pauseår i forbindelse med dette - så håper vi å videreføre konseptet i en eller anne form etter dette, skriver Frode Aagedal på vegne av festivalstyret i et brev til Kvinesdal kommune.

Brevet utgjør årets søknad om pengestøtte til arrangementet.

Vi ber også om tilbakemelding fra kommunen på hva som skal til for å komme under en fast tilskuddsordning

På dugnad

– Siden dette er et stort arrangement, alkoholfritt, av regional interesse og over flere dager, håper vi Kvinesdal kommune igjen ser verdien i å kunne støtte opp. Vi ber også om tilbakemelding fra kommunen på hva som skal til for å komme under en fast tilskuddsordning, skriver Aagedal.

Han opplyser at fjorårets regnskap gikk i null, som ønsket.

– Alt av arbeid er 100 prosent dugnadsbasert, og eventuelt overskudd investeres i utstyr, heter det i søknaden, der det bes om støtte på cirka 20 prosent av budsjettet, noe som tilsvarer 40.000 kroner.

Vi har også fått forespørsler om å være med på flere andre tilstelninger og opplegg, men vi ønsker ikke å ta oss vann over hodet, eller bli kommersielle

Midt i byen

Aagedal opplyser at det også i år er planer om å arrangere «Heilt på jordet - midt i byen» under sauesjået. Dette er blitt arrangert samme med Handelshuset Kvinesdal de fire foregående årene.

– Dette har også blitt en stor suksess, og mange satte pris på at det var gratis aktiviteter denne dagen. Det er planen å gjenta dette i år. Vi har også fått forespørsler om å være med på flere andre tilstelninger og opplegg, men vi ønsker ikke å ta oss vann over hodet, eller bli kommersielle, informerer Frode Aagedal.

Det er alltid mye lek og moro under festivalen på Øye. Foto: Mona Wikøren