Våren er her og mange har funnet fram utstyr og redskaper og kommet i gang med smått og stort hagen. Også i år inviteres det til det tradisjonelle Plantemarkedet på Feda siste lørdag i april.

– Mye av høsten og våren har vi brukt til å potte og plante, men så kom koronaviruset og forpurret forberedelsene. Likevel står vi med flere hundre flotte stauder og åpner hagen denne gangen for et litt annerledes plantemarked, sier Anders Mathias Larsen, som står i spissen for en flott dugnadsgjeng på Huset, Feda bedehus og kirketun.

Mye av høsten og våren har vi brukt til å potte og plante, men så kom koronaviruset og forpurret forberedelsene.

– I år gjør vi det til en ren selvbetjening. Plantene står flott oppstilt i grupper spredt rundt i hele hagen og folk kan, i god avstand til hverandre, forsyne seg selv. Betalingen skjer på Vipps, med giro eller kontant i en kasse, sier Larsen.

I år gjør vi det til en ren selvbetjening.

Mye folk på plantemarked i Feda et tidligere år. I år blir det annerledes på grunn av koronasituasjonen. Foto: Privat

Av smittehensyn har arrangørene også spredd markedet over flere timer, slik at ikke alle trenger å være der samtidig.

– Vi har gode plakater med informasjon og vi følger alle smittevernreglene og gjør dette i forståelse med kommunehelsetjenesten. Folk må også selv følge de nye innøvde rutinene. De tradisjonelle steinbakte brødene og de sosiale tiltakene må vi nok vente med til en senere anledning, sier Larsen, som ønsker folk fra hele distriktet velkommen til et fint hagebesøk på Feda.

– Håper det kan bli til inspirasjon og glede i disse koronatider, avslutter han.

De tradisjonelle steinbakte brødene og de sosiale tiltakene må vi nok vente med til en senere anledning.