Torsdag 20. september må 58-åringen møte i Lister tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund og svare for anklagene mot ham.

Det er statsadvokat Beate Rullestad Jansen som har tatt ut tiltalebeslutningen mot kvindølen, som nå er offentliggjort.

Drapstrusler

De fleste forholdene han nå er tiltalt for skriver seg fra en juli-helg i fjor. Ved 23-tiden fredag 21. juli skal 58-åringen ha truet med å drepe en navngitt mann mens de to satt inne på utestedet Pontis Pizza i Kvinesdal.

Senere samme natt skal tiltalte ha oppsøkt bopelen til den samme navngitte mannen. Sistnevnte var ikke hjemme, og tiltalte kontaktet da naboen og sa til ham at han var på stedet fordi han hadde med seg kniv og skulle drepe vedkommende.

Det hele fortsatte senere samme ettermiddag. Ifølge tiltalen skal 58-åringen da ha knust kjøkkenvinduet i leiligheten tilhørende den nevnte naboen. Han påførte også skade på et kledningsbord ved inngangen til denne mannens leilighet. Begge skadene ble påført ved at tiltalte kastet stein eller noe annet hardt på huset. Like ved leiligheten skal tiltalte også ha knust bakvinduet og delvis frontvinduet på en personbil som stod parkert i gata.

Etter at han hadde begått skadeverket, skal 58-åringen ha ringt den nevnte leilighetens eier og sagt at det «ville få syke konsekvenser» dersom han anmeldte hendelsen.

Polititrusler

Mannen, som var overstadig beruset, ble pågrepet av politiet for å bli satt i drukkenskapsarresten i Mandal. Underveis i denne transporten skal han i politibilen ha truet to polititjenestemenn.

Til den ene skal han ha truet med å ta livet av ham. Han skal videre ha uttalt følgende:

«Jeg skal utslette familien din, drepe barna dine, jeg skal finne ut hvor du bor».

Deretter pekte han på den andre politimannen med pekefingeren og sa «pang!»

Under transporten skal han også ha sparket rundt seg i politibilens celledel. Og han skal ha kommet med ukvemsord mot de to politimennene - med ord som ikke egner seg på trykk.

Ved ransaking i mannens hjem dagen etter pågripelsen ble det funnet et pilleglass med 100 Rivotril-tabletter som inneholder det narkotiske virkestoffet clonazepam.

Andre forhold

58-åringen er også tiltalt for en annen trusselepisode.

Søndag 12. november i fjor skal han ha oppsøkt en lokal bensinstasjon og fylt opp to kanner med bensin. Til betjeningen på stasjonen skal han da ha uttalt at han skulle tenne på et hus med innvandrere.

Mannen er også tiltalt for bruk av det narkotiske stoffet THC i tiden før 13. november i fjor.

Fredag 1. desember i fjor skal han også ha stjålet to juleøl til en verdi av 64 kroner og 50 øre på Coop Extra-butikken i Liknes.

Statsadvokaten har varslet at det kan bli lagt fram påstand om erstatning til de fornærmede i saken og eventuelt deres respektive forsikringsselskap.