Mannen er tidligere blitt dømt åtte ganger; for narkotika, veitrafikk og vinningsforhold.

Nå dømmes han for syv narkotikaovertredelser, et tilfelle av heleri, et ran, en kroppskrenkelse, to tyverier, et naskeri, tre tilfeller av identietskrenkelser, et tilfelle av dokumentfalsk, kjøring uten gydlig førerkort og besittelse av kniv på offentlig sted.

Bøyde fingrene

Ranet er mest alvorlig og skjedde i forbindelse med inndriving av narkogjeld på åpen gate, i Markens i Kristianand.

35-åringen truet med knivstikking, hvis han ikke fikk pengene sine. Han bøyde også fingrene på offeret. Det endte med at de gikk inn i en bank for å ta ut penger. Da en ansatt ba dem gå ut ble offeret så redd at han kastet mobiltelefonen og 200 kroner som 35-åringen tok med seg. Dette skjedde i april i år.

Helikopter-innbrudd

I mai i fjor gjorde mannen innbrudd i et helikopter i Flekkefjord. Herfra stjal han flere gjenstander, blant annet hjelmer, spaker og øretelefoner. For dette dømmes han til å betale 234.803 kroner i erstatning til Airlift. Mannen slipper å betale saksomkostninger.

I fjor høst ringte mannen flere ganger til apoteker i Kvinesdal og Flekkefjord. Han utgav seg for å være lege og prøvde å få de ansatte til å skrive ut medisiner til seg selv. Medisinene ble ikke utlevert, ettersom de ansatte skjønte at det ikke var legen som ringte.

I formildende retning har Lister tingrett lagt vekt på at 35-åringen har erkjent flere av forholdene. Uten mannens erkjennelse ville straffen blitt satt til åtte måneder. Saksbehandlingstiden har tatt noe lengre tid enn vanlig, uten at mannen kan klandres for dette.

Lenge i varetekt

Som fratrekk i straffen på syv måneder kommer 39 dager som mannen har sittet i varetekt. Han må også tåle at en foldekniv blir beslaglagt og inndratt.

Dommerfullmektig Gunnar Stokke var tingrettens leder, mens politiadvokat Ole Martin Paulsen møtte som aktor. 35-åringens forsvarer var advokat Knut Henning Larsen.