– Det vil nok gjøre et sterkt inntrykk. Jeg tror det kommer mange folk. Skal man sikre seg en god plass bør man være tidlig ute, sier familiens talsmann, Teddy Broadhurst.

Dette bekreftes også at brannsjef i Brannvesenet sør, Jon Inge Aasen.

Omkom søndag

Som kjent omkom utrykningsleder i Brannvesenet sør, Frank Oddvar «Franki»Thoresen under en utrykning søndag. Han etterlater seg samboer, to sønner og et barnebarn.

– Begge sønnene hans tar dette veldig hardt, naturligvis. Han har også vært en klippe for sin samboers barn, siden de mistet sin far tidlig, forteller Broadhurst, og fortsetter:

– Alle som sto Franki nær tar dødsfallet tungt, men av brødrene er det kanskje spesielt ille for boren Rolf, som fylte 50 år nylig. De var mye sammen, og Rolf har nærmest mistet en vegg i livet, sier Teddy Broadhurst.

Begge sønnene hans tar dette veldig hardt, naturligvis

Franki i naturlige omgivelser. Foto: Privat
Ulykkesstedet på Omland i Kvinesdal Foto: Helge Mikalsen

– Mye støtte

Ellers forteller han at familien har opplevd veldig mye god støtte fra lokalbefolkningen .

– Allerede mandag kom det folk på døra med nybakt bakverk og syltetøy. Det var helt fantastisk, sier Broadhurst, som i tillegg til å være talsperson for familien er gift med Frankis søster, Anne-Lise Broadhurst.

– Vi har fått mye besøk og opplever mye støtte, noe vi sette veldig stor pris på. Vi har også mottatt telefoner både fra massemedia og andre. Denne saken har jo fått svært mye oppmerksomhet, noe som ikke er så rart, i og med at Franki var den personen han var, sier Broadhurst.

– En god ting

Han påpeker dessuten at all oppmerksomheten faktisk kan være en god ting under sorgprosessen.

– Det er jeg overbevist om at det er. Jeg synes jo det er helt fantastisk at noen tok kontakt med oss allerede mandag, dagen etter at det hadde skjedd. Det er på det tidspunktet frykten for at man ikke vil såre folk har begynt. Noen er så redde for de pårørendes reaksjon, og sin egne, at de gjerne går på den andre siden av gaten for ikke å møte dem, sier han.

På spørsmål om hvordan det går med de nærmeste, svarer talspersonen at:

– Det bølger veldig, særlig for tre av søsknene, deriblant min kone. For egen del går det ganske greit. Jeg har selv mistet noen som har stått enda nærmere og har litt erfaring sånn sett, medgir han.

Når det gjelder Franki, sier Teddy Broadhurst, så var han er person som var så stolt.

– Ikke at han satte nesa i sky, men han var stolt på andres vegne, stolt av brannvesenet, stolt av sin kones hage og så videre. Han betydde mye for andre, og da blir det et stort trykk når slike ting skjer, uttaler han.

Her et familiebilde som er tatt i 2017, hvor moren fortsatt levde. De er syv søsken, fem brødre og to døtre. Bak fra venstre; Kjell Arne Thoresen, Frank Oddvar «Franki» Thoresen, Knut Thoresen, Rolf Thoresen og Jonny Thorsen. Foran fra venstre Kari Thoresen, moren Astrid Thoresen og Anne-Lise Broadhurst (født Thoresen) Foto: Bjørn Hoel

Det bølger veldig, særlig for tre av søsknene

Hjelpende hånd

Avisen har også vært i kontakt med ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug. Han opplyser at kommunen har et operativt kriseteam tilgjengelig, om noen skulle ha behov for en ekstra hånd.

– Jeg kjente Franki fra flere sammenhenger. Han var alltid blid og omgjengelig, en fantastisk person, som var opptatt av å hjelpe andre. Og så var han en dedikert brannmann, sier han.

Han var alltid blid og omgjengelig