Den omkomne brannmannen Frank Oddvar Thoresens daglige arbeidsplass var på Nico i Kvinesdal.

Både sjefen og de ansatte var naturlig nok sterkt preget etter ulykken søndag, hvor en brannbil kjørte utfor veien på Omland. Brannbilen, med fem personer om bord, var på vei for å hjelpe andre i nød. Utrykningsleder Frank Oddvar Thoresen mistet livet etter en utforkjørsel.

– Vi hadde en minnestund klokken halv åtte mandag, hvor vi var cirka 20 personer samlet, sier fungerende daglig leder, Jan Åge Nilsen.

– Hva slags person var han?

– Frank var en dyktig fagmann. Han kom til oss fra Nortura for 12–13 år siden. Der jobbet han som slakter. Hos oss måtte han lære å gjøre andre ting også. Han gikk fra å være en kjøttskjærer til å bli en alt-mulig-mann, og det klarte han veldig bra, sier Nilsen og fortsetter:

– Da jeg fikk beskjed om at det var skjedd en ulykke og at han var involvert, håpet jeg i det lengste at det måtte være feil, innrømmer han.

Frank Oddvar Thoresen beskrives også som hyggelig og voldsomt sosial av sin sjef.

– Han var alltid behjelpelig og sa aldri nei når noen spurte ham om noe. Han var jo også slakter for oppfinneren på Gyland, blant annet, som har blitt vist på NRK. Han hadde også faste oppdrag i forbindelse med jakt, og var mye rundt, forteller Nilsen.

I tillegg til sorgen over å ha mistet en god kollega har også bedriften Nico mistet en dyktig ansatt.

– Det er selvsagt tøffest for hans nærmeste. Men det er samtidig tøft for bedriften når en hjørnestein som han forsvinner. Det er ikke så mange som kan gjøre den jobben han gjorde, sier Jan Åge Nilsen.

Han var alltid behjelpelig og sa aldri nei

På Nico i Kvinesdal hadde de minnestund for Frank Oddvar Thoresen på morgenen mandag. Foto: Bjørn Hoel
Jan Åge Nilsen, fungerende daglig leder hos Nico uttalte at Frank Oddvar Thoresen var faglig flink og godt likt. Foto: Bjørn Hoel

– Positiv og blid

Også Nico-ansatte Jan Nilsen, boren til Jan Åge Nilsen, omtaler sin tidligere arbeidskollega i positive vendinger.

– Frank var aldri redd for å ta i et tak. Han var flink og alltid positiv og blid. Dette var veldig tragisk, sier Jan Nilsen.

Etter hva Lister erfarer er tre av totalt fire brannmenn som ble sendt til sykehuset i Flekkefjord nå utskrevet.

Han var flink og alltid positiv og blid