Lørdag, dagen før «Franki» omkom i ulykken etter en utforkjørsel på Omland i Kvinsesal, feiret familien 50 årsdagen til broren Rolf.

– Det ble en fantastisk kveld, der mange fikk sagt mye godt om hverandre, sier Teddy Broadhurst, som er talsperson for familien.

Søndag ettermiddag fikk «Franki» sin søster Anne-Lise, ektemannen Teddy og resten av familien den forferdelige beskjeden. Det er sju søsken, fem brødre og to søstre.

– Alle visste jo at han var på vakt også søndag. Jungeltelegrafen gikk fort, og nær familie var på stedet før politiet, sier Teddy.

Familie bodde like ved svingen der ulykken skjedde.

– De så til og med at bilen begynte å skli ut av veien, forteller søster Anne-Lise.

Det ble en fantastisk kveld

Har var så mye for andre, utrykningleder Frank Oddvar Thoresen. Foto: Privat

Stort sjokk

Hun beskriver beskjeden om brorens død som et sjokk.

– Vi håpet at det ikke var sant. Jeg reagerte med fornektelse. Jeg hadde aldri trodd at det var «Franki»som skulle gå så tidlig. Også var han alltid der når folk trengte ham, sier en gråtende Anne-Lise Broadhurst.

Ifølge mannen Teddy kunne ikke kontrasten fra selskapet på lørdag, til ulykken på søndag vært større.

– Livet tok en brå sving, nærmest hulker søsteren.

De beskriver en mann som alltid hadde tid til å stille opp for andre, særlig for en familie som betydde alt for ham.

– Egentlig var det ikke rart at han ble med i Røde Kors og brannvesenet. Det lå på i måte i hans natur Teddy Broadhurst.

Vi håpet at det ikke var sant

Mandag morgen hadde arbeidskollegene hos Nico en minnestund for sin arbeidskollega, Frank Oddvar Thoresen. Foto: Bjørn Hoel
Ulykken i Kvinesdal rammet familien til avdøde Frank Oddvar Thoresen hardt. Foto: Helge Mikalsen/VG

Kjøttskjærer

«Franki» Jobbet i det daglige som kjøttskjærer hos Nico Mat i Kvinesdal, og var en mann med stor yrkes-stolthet, både når det gjaldt deltidsjobben som brannmann og jobben som kjøttskjærer.

– Han var en hjørnestein i vår bedrift som det blir vanskelig å erstatte, sier daglig leder hos Nico, Jan Åge Nilsen.

Først på stedet

Kvinesdal er en liten bygd, hvor de fleste vet hvem hverandre er. Mange kjente «Franki», og hvis han kjørte gjennom bygda, hilste han til alle, forteller ekteparet.

Han var ofte førstemann på stedet, også hvor nære familiemedlemmer var blitt utsatt for brann, noe som særlig preget ham, forteller ekteparet.

Flere brannstasjoner la ut kondolansemeldinger og flagget på halv stang mandag.

– Det er minst to ofre her. Franki ble det første offeret. Det andre offeret er sjåføren. Vi legger ikke noe skyld på ham, sier ekteparet.

Det er minst to ofre her