Det var Kristin Opsahl, som er venn av familien, sammen med flere andre, som tok initiativ til innsamlingsaksjonen som skulle dekke begravelse og andre uforutsette utgifter i forbindelse med dødsfallet.

Takker

– Vi ønsker å rette en stor takk for den overveldende støtten spleisen har fått, skriver Opsahl i en melding på Spleis, hvor innsamlingen har funnet sted.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Torjus ble funnet omkommet under en steinheller tirsdag i forrige uke, etter å ha kommet bort fra familien sin under en jakttur i Lindesnes søndag ettermiddag. Flere hundre mennesker deltok i en omfattende leteaksjon etter sjuåringen fra Lyngdal.

Innsamlingen som ble iverksatt tok bokstavelig talt helt av. Totalt ble det i løpet av noen få dager samlet inn til sammen 2,79 millioner kroner, fram til aksjonen ble avsluttet mandag ettermiddag, etter en beslutning fattet av Opsahl, familien og et nettverk av venner. Totalt er det blitt registrert til 13.451 givere til innsamlingen.

Vi ønsker å rette en stor takk for den overveldende støtten spleisen har fått.

– Maktesløse

– Som venner av familien har vi følt oss maktesløse i denne tragiske situasjonen, og vi har hatt et stort ønske om å gjøre noe. Spleisen ble startet av en gruppe venner som ønsket å bidra til at uforutsette utgifter som kommer med et dødsfall, ikke skulle bli en ekstra byrde for familien, heter det i meldingen som Opsahl har lagt ut på Spleis.

Hun legger til:

– Vi visste også at en hel lokalbefolkning ønsket å vise sin støtte til familien. At responsen ble så stor som den ble, kom som en stor overraskelse på alle, men vit at alle gode ord og hilsener har varmet enormt i en vanskelig tid. Det er rørende å se at det er så enormt mange fra hele Norge som har tatt familien til seg i sitt hjerte og sørger med dem. Alle de fine hilsener som er skrevet vil familien bære med seg i all framtid, takk!

Vil støtte andre

Det pekes i meldingen på at familien fortsatt står i en krise, og at man ikke ønsker at spleisen skal ta fokus vekk fra Torjus, som skal begraves fra Lyngdal kirke førstkommende torsdag. Opsahl ber om forståelse for at familien ikke kan ta inn over seg spleisens størrelse på nåværende tidspunkt.

– Pengene vil gå til økonomisk dekning av begravelse og uforutsette utgifter. Familien er opptatt av å støtte andre, og vil også gi til veldedige formål, heter det videre i meldingen.

Opsahl ønsker overfor Lister24 ikke å kommentere saken noe utover det som er beskrevet på Spleis.