Mamma Gunn Anita, pappa Inge og søstrene til Torjus Seland på 9, 16 og 18 år er veldig takknemlige for hvordan lokalsamfunnet stilte opp for dem da 7-åringen forsvant på en jakttur i Lindesnes forrige søndag. Torjus ble funnet omkommet tirsdag ettermiddag.

Det er Fredrik Nuland Fedog som på vegne av familien nå går ut for å takke lokalbefolkningen og alle som har vist støtte på mange forskjellige måter i den tunge tiden.

– Det er helt enormt hvordan folk har stilt opp, understreker Nuland Fedog, som har kjent familien i mange år.

– Det gjelder folk i alle samfunnsgrupper og aldre. Jeg har lyst å takke dem alle konkret på vegne av familien, men er redd for å glemme noen, sier han.

Torjus Seland i finstasen. Foto: Privat

Ble tatt på alvor

Nuland Fedog nevner både lærere, jaktlag, lokale firma, foreldre og butikker. Alle har stilt opp på sitt vis. Noen har latt folk få fri for å kunne delta i letingen etter Torjus, andre har stilt med teknisk utstyr, kjøretøy, ved eller kommet med mat.

– Andre har bidratt med å holde fortet hjemme med hus og små barn, slik at andre i familien kunne dra ut, sier familiens talsperson.

Både han og foreldrene til Torjus vet godt hvor store ressurser som er lagt ned i den omfattende leteaksjonen fra søndag til tirsdag.

– Faren til Torjus er selv med i sivilforsvaret og har deltatt i søk flere ganger. Han kjenner til apparatet som er i sving i denne type aksjoner, sier Nuland Fedog.

Han formidler foreldrenes takknemlighet over å kunne takke lokale helter gjennom avisen.

– Det er mange som fortjener en stor takk. Familien forteller at de ble tatt på alvor fra første sekund; fra den første telefonen faren tok til politiet til Torjus ble funnet, betoner Nuland Fedog.

Familien forteller at de ble tatt på alvor fra første sekund; fra den første telefonen faren tok til politiet til Torjus ble funnet.

Et stort antall frivillige deltok i letingen etter Torjus. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Stolte over hva han klarte

Torjus, som fylte syv år i september i år, var sammen med faren og den ene søsteren på ni år da han forsvant. Familien er nå naturlig nok i dyp sorg.

– Samtidig er de lettet over at Torjus ble funnet, sier Nuland Fedog.

Familien ønsker å formidle at de er enormt stolte av det Torjus klarte å gjøre etter at han mistet faren og søsteren av synet.

– Han gikk langt og i rett himmelretning for å finne familien sin, men dessverre i feil dal, opplyser Nuland Fedog.

Torjus var vant til å være mye ute i skog og mark, og hadde også vært med på jakt flere ganger før.

– Han har gått seg helt tom for krefter, og så har han gått enda litt lenger, sier Nuland Fedog.

Da han trengte hvile, fant han en naturlig gapahuk oppå en steinhelle, under en stor stein.

– Han valgte seg den aller beste plassen i ly for vær og vind. Det er familien stolt over at han klarte, sier Nuland Fedog.

Stor giverglede

De siste dagene er det samlet inn over 2,6 millioner kroner i en Spleis til Torjus sin familie. Det er ikke familien selv som har startet innsamlingen, men de kjenner til den.

– De tar den enorme giverviljen som en klapp på skulderen fra de mange som har gitt. De skjønner at dette er deres måte å vise sin støtte og omsorg på. De har fått med seg en del av de mange kommentarene som er lagt inn, blant annet fra småbarnsfamilier som kan relatere seg til situasjonen deres, og setter stor pris på støtten, sier talspersoen.

– Når det gjelder selve beløpet, så klarer de ikke helt å forholde seg til denne type informasjon pr. nå, legger Nuland Fedig til.

De tar den enorme giverviljen som en klapp på skulderen fra de mange som har gitt.

Begraves torsdag

Torjus sin begravelse blir førstkommende torsdag fra Lyngdal kirke.

– Det blir en åpen begravelse, forteller Nuland Fedog.

Begravelsen skal også streames til to andre lokaler.

– Alle er hjertelig velkomne til å være sammen med oss i kirka, og det vil også være anledning til å være med i Kirkesenteret og Misjonskirken hvor seremonien vil bli streamet til, opplyser familien i dødsannonsen til Torjus.

Det er pastor Jim Foss fra Misjonskirken som skal lede begravelsen.