Det var savnede Torjus Seland (7) som ble funnet død i forbindelse med leteaksjonen tirsdag. Bildet er frigitt av politiet i samråd med de pårørende. Foto: Privat

Det bekrefter politiet i Agder i en pressemelding onsdag formiddag.

Han ble funnet av letemannskaper rundt klokken 16 tirsdag ettermiddag i det som var definert som søkeområde under leteaksjonen.

– Dette er en svært tragisk sak. Når barn er involvert i alvorlige hendelser, gjør det ekstra inntrykk på oss alle, sier Bernt Mushom, driftsenhetsleder i Vestre Agder driftsenhet og politistasjonssjef i Mandal i pressemeldingen.

Ifølge Mushom er det ingen konkrete holdepunkter for at han har vært utsatt for en straffbar handling.

– Politiet har ennå ikke mottatt foreløpig obduksjonsrapport og kan derfor ikke si noe om dødsårsak ennå, sier Mushom i pressemeldingen.

Bernt Mushom er driftsenhetsleder i Vestre Agder driftsenhet og politistasjonssjef i Mandal. Foto: Audun Fegran Kopperud, Lindesnes

– Ble funnet i skogsterreng

Det var en hundepatrulje fra politiet som gjorde funnet i området Langemyr i Lindesnes kommune.

– Han ble funnet i skogsterreng, tre kilometer nordøst for der gutten sist ble sett, sier Mushom i pressemeldingen.

I et intervju med NRK Sørlandet onsdag kveld opplyser Mushom at 7-åringen ble funnet under en stor stein, på en steinhelle.

– Nærmest som en naturlig gapahuk i terrenget, sa han.

Ifølge politiet kan plasseringen være grunnen til at han ikke ble fanget opp av varmesøkende kamera.

– Stor takk

Den avdøde er ifølge politiet sendt til rettsmedisinsk obduksjon. Samtidig er kriseteamet i den savnede guttens hjemkommune Lyngdal koblet inn i saken.

– Vi vil igjen rette en stor takk til alle som har bidratt. Dette er den største redningsaksjonene i distriktet på mange år, med tidvis opp mot 1000 mennesker engasjert og med ressurser fra hele landet, sier Mushom i pressemeldingen.