Per Tore Bjerge fra Luxus Leverpostei stod for kveldens underholdning. Foto: Stine Grønolen

– Det er stor respekt til alle dere som starter opp her i kommunen, vi trenger de nye arbeidsplassene i Kvinesdal, applauderer Øyulvstad de fremmøtte til kveldens julemøte.

Nyetablerte firmaer

Hans Jørgen Fedog fra nyoppstartede GreenYard AS, så et behov for en mer miljøvennlig måte å resirkulere gamle skip på.

– Selv de mest kyniske lederne velger nå en mer miljøvennlig måte å resirkulere båtene sine på, sier Fedog.

Hans Jørgen Fedog fra nyoppstartede GreenYard, er glad for positiviteten fra hele kommunen til å drive næring i Kvinesdal. Foto: Stine Grønolen

GreenYard vil resirkulere mest mulig innendørs for å minimere risikoen for utslipp til miljøet. Det nyetablerte firmaet ble startet opp i april/mai tidligere i år, og har allerede flere som er interesserte i å bruke dem.

– Vi er positive til fremtiden, og tror 2019 blir et kjempeår, sier Fedog og legger til:

– Vi har allerede startet ansettelser, og det vil komme flere stillingsannonser innen kort tid.

Vi er positive til fremtiden, og tror 2019 blir et kjempeår.

– Ser lyst ut

Øystein Røynestad fra Kvina Maskin var også til stede. Kvina Maskin bestod tidligere av tre små foretak som i mars 2018 slo seg sammen til en større bedrift med 18 ansatte.

– Vi var tre små foretak som kriget om kundene, men etter at vi slo oss sammen har vi vokst og blitt bedre, sier Røynestad.

I dag blir de blant annet brukt mye i egen kommune, og Røynestad ser positivt på fremtiden.

– Vi slo oss sammen i rett tid, og det ser lyst ut fremover, forteller Røynestad.

Vi slo oss sammen i rett tid, og det ser lyst ut fremover.

Vitensenteret

Ordfører Per Sverre Kvinlaug og Jostein Røyseland var også med på julemøtet for å fortelle om statusen på Vitensenteret.

– Det er ikke lenger snakk om «om det blir et vitensenter», men om når og hvordan, forteller Røyseland.

Det er ikke lenger snakk om «om det blir et vitensenter», men om når og hvordan.

Per Sverre Kvinlaug sier at Vitensenteret skal bli en del av sentrumsutviklingen i Kvinesdal, og ser på senteret som et verktøy som skal bidra til å trekke folk til kommunen.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug kom for å fortelle litt på Vitensenteret, og benyttet også anledningen til å takke alle som bidrar til arbeidsplasser i kommunen. Foto: Stine Grønolen

– Bedriftene som er med som samarbeidspartnere, ser at det er en viktig satsing for utviklingen av sentrum, sier han. Senteret vil dessuten by på flere arbeidsplasser, og en arena for læring og forskning.

Gammel rev

Egeland Familiegård har lenge drevet selskap i Kvinesdal, og delte litt erfaringer om hvordan de har klart å holde seg gående så lenge.

– Vi er 5. generasjon, og holder fortsatt liv i arbeidsplasser som har eksistert i 100 år, forteller Gunhild Egeland.

Familiegården dyrker poteter, jordbær og moreller, og har i år laget til et permanent utsalgssted på Øyesletta.

– Vi følte det var nødvendig å heve standarden på utsalgsstedet, og nå er gårdsutsalget åpent som selvbetjening døgnet rundt. Har du ikke kontanter, betaler du med Vipps, forteller hun.

Familiegården har sesongarbeidere fra mai til september/oktober, og tar også inn andre lokalproduserte varer i gårdsutsalget sitt.

Ny Eier av Utsikten, Agnes Berntsen varsler endringer i hotellet Utsikten når hun overtar som ny eier i April. Foto: Stine Grønolen

Utsiktens nye eier

Agnes Berntsen var også til stede for å si noen ord, som snart ny eier av Utsikten Hotell. Hun overtar som ny eier av Utsikten i April, og har allerede rukket å kartlegge hva hun vil gjøre.

– Jeg ser et vanvittig potensiale for utvikling av hotellet, forteller hun, uten å legge skjul på at det blir endringer.

Jeg ser et vanvittig potensiale for utvikling av hotellet.

– Fra og med april vil «The Bølgen og Moi» forsvinne fra Utsikten. Vi må tenke fremover, og jeg gleder meg til denne reisen, forteller hun.

Ny eier av Utsikten, Agnes Berntsen varsler endringer i hotellet Utsikten når hun overtar som ny eier i april. Foto: Stine Grønolen