- Det var en synd alt som var moro, fortalte Edvardsen om barnetroen sin under et intervju i filmen til Egeland. Foto: Stine Grønolen

Nær 300 gjester hadde funnet veien til den fullsatte salen i Kvinesdal Kulturhus lørdag kveld da Lars Emanuel Egeland inviterte til sin årlige filmfest-kveld. Der viste han frem egenproduserte filmer av blant annet Aril Edvardsen, en film som ble laget etter hans død i 2008.

– Når jeg ser ut over denne forsamlingen, lurer jeg på hvem det er som har invitert til fest, humret Egeland fra scenen.

Jeg trenger ikke legge meg tidlig i kveld for jeg skal jo til Bangkok, og der er det en annen tidsforskjell

En annen tidsforskjell

I år måtte han planlegge filmkvelden slik at den ble arrangert en dag Arils sønn Rune var i hjemkommunen. Rune har tatt over sin fars rolle som daglig leder i misjonsstiftelsen Troens Bevis, og har nettopp kommet hjem fra en misjonsreise i Amerika. Han skulle allerede videre til Bangkok søndag morgen.

Aril Edvardsens sønn Rune åpnet filmfesten med en sang. Foto: Stine Grønolen
Lars Emanuel Egeland står bak filmfesten. Foto: Stine Grønolen

Rune Edvardsen åpnet kvelden med å synge for forsamlingen.

– Jeg trenger ikke legge meg tidlig i kveld for jeg skal jo til Bangkok, og der er det en annen tidsforskjell, spøkte Rune Edvardsen fra scenen.

De aller fleste muslimer er ikke terrorister, de er helt vanlige mennesker

Skape fred

– De aller fleste muslimer er ikke terrorister, de er helt vanlige mennesker, sa Aril i en telefonsamtale i filmen «Hele jorden er vårt soknekall», som ble vist lørdags kveld.

Filmen Egeland har laget, viste frem Arils visjon og verdier. Han var opptatt av at mennesker fra forskjellige bakgrunner skulle snakke sammen, og på den måten skape fred. Han mente at kommunikasjon er med på å bryte ned murer med fordommer og å skape en bro med forståelse for hverandre.

Gjestene hadde med seg mat som ble servert i pausen under filmkvelden. Foto: Stine Grønolen

– Det var en synd alt som var moro, fortalte Edvardsen under et intervju i filmen til Egeland.

Han fortalte at han måtte vekk fra barnetroen sin for å finne sin plass hos Gud, og at han ved å lese bibelen, og gjennom bønn og faste, kom frem til hvordan han skulle forkynne kristendommen slik han opplevde den.

Helbredelse

– Jeg oppfattet Aril som en fryktløs og troende mann som stod for det han mente, sa Samuel Kjørkleiv fra Farsund.

Han og kona Målfrid Kjørkleiv var og opplevde ham et par ganger i Sarons Dal da han levde.

Jeg har opplevd på møtene i Sarons Dal at folk har blitt helbredet

– Jeg har opplevd på møtene i Sarons Dal at folk har blitt helbredet, fortalte Målfrid. -

– For eksempel har jeg opplevd jeg at hørselen til folk har blitt bedre, og armer og bein og alt mulig, fortsatte hun.

Samuel og Målfrid Kjørkleiv fra Farsund ble imponerte over filmen til Lars Emanuel Egeland. De sitter igjen med et godt inntrykk av Aril Edvardsen Foto: Stine Grønolen

De er begge medlemmer av Misjonskirken i Farsund, og de er imponerte over filmen Egeland har laget. Dette gjenspeilet seg også hos resten av gjestene etter pausen, da Lars Emanuel Egeland fikk applaus ved første anledning fra salen.

Etter pausen ble det også vist flere humoristiske filmer av Egeland. Han rettet også fokuset på Dina-stiftelsen, som han håper folk vil støtte.