I andre etasje på rådhuset sitter Kvinesdal kommunes nye administrative sjef. Han startet i jobben 1. august.

– Det er alltid spennende å starte i ny jobb. Ny plass og nye folk, men jeg har jo vært her før. Det var i Kvinesdal jeg startet min kommunale karrière for 30 år siden. I 1988. Da var jeg her i seks flotte år på kulturkontoret som oppvekst- og miljøleder, som det het den gangen, sier han.

Siden 1988 har han jobbet i 30 år med kommunal forvaltning. Han var kultursjef i Lyngdal i 12 år og rådmann i Evje og Hornnes i 12 år. Det har gitt ham erfaring som han tar med seg inn i sin nye jobb.

– Jeg har erfaring fra å manøvrere i et politisk landskap. Det å vite at det er politikerne som bestemmer, og at det er min rolle som rådmann å iverksette. Jeg har også erfaring med å være leder for store organisasjoner. Å kjenne den kommunale forvaltningen er også god erfaring å ha med seg som rådmann, forteller han.

Rådhuset i Kvinesdal er den nye arbeidsplassen til Johannessen. Han pendler fra Lyngdal hvor han bor. Foto: Camilla Klungland Ousdal

Nå er Johannessen tilbake i Kvinesdal.

– Det er nesten som om sirkelen slutter her. Jeg begynte i Kvinesdal, og jeg får komme tilbake som rådmann. Det er et privilegium, forteller han.

I den nye jobben ser han frem til en spennende hverdag med høyt tempo.

– Hverdagen har ufattelig mangfoldig. Du er på alle fronter og skal håndtere en stor organisasjon. Det så jeg gjennom 12 år på Evje. Ingen dager er like, og hver dag har nye overraskelser, forteller rådmannen.

– Kvinesdal er en veldrevet kommune, og jeg vil videreføre det gode arbeidet her. Vi skal drive gode tjenester og få mest mulig ut av ressursene. Det er alltid utfordringer, både kommunalt og internkommunalt , sier han.

Han forteller at han liker utfordringer.

– Det er ikke en «åtte til fire-jobb». Det blir litt som en livsstil. Du må like å ha mye å gjøre og være «hands on». Man må være tilgjengelig 24/7, sier Johannessen.

– Det var greit å begynne 1. august. Da er det rolig på huset og man har mulighet til å gjøre seg litt kjent og planlegge litt. Men jeg ser at hverdagen innhenter en fort og at kalenderen fylles opp, sier rådmann Johannessen. Foto: Camilla Klungland Ousdal

Rådmannen ønsker å være en synlig og støttende leder.

– Jeg er bevisst på å jobbe tett med mine folk. Å motivere folk til å gjøre sitt beste, sier han.

Johannessen mener godt samarbeid og dugnadsånd står sterkt i Kvinesdal.

– Det er en vilje til å samarbeide på tvers, både administrativt, politisk og ut mot organisasjoner og næringsliv. Det tror jeg er noe av fasiten for en god kommune og en kommune i vekst; at folk er fremoverlent. Alle kommuner har et iboende ønske om vekst. Befolkningsvekst er en indikator på at det går bra og at kommunen er attraktiv. Kvinesdal har hatt vekst. Vi passerte nettopp 6000 innbyggere, som var et mål i seg selv, sier han.

– Kvinesdal er en kommune med potensial. Det er den eneste kommunen i Agder med både skitrekk og havn. Det sier noe om mangfold. Du kan stå slalåm på Knaben og du kan ta båten ifra Feda, sier rådmannen.

Han mener også at det er viktig med samarbeid mellom kommunene i Lister.

– En ting er samarbeid innad i kommunen, det er en selvfølge, men jeg tror det er helt nødvendig at det gode Lister-samarbeidet videreføres og styrkes, forteller rådmannen.