– Jeg fikk en telefon fra ordfører Per Sverre Kvinlaug tidligere i dag, og jeg takker for tilbudet som intervjuutvalget er innstilt på. Nå må vi avvente til kommunestyrets behandling på onsdag, sier Johannessen.

-Resultatorientert

Fredag ettermiddag ble innstillingen til stillingen som ny rådmann etter Camilla Dunsæd offentlig kjent.

I alt 13 kandidater, to kvinner og 11 menn, søkte stillingen som rådmann i Kvinesdal, etter at Camilla Dunsæd ved nyttår ble ansatt som rådmann i Nye Kristiansand kommune.

Intervjuutvalget har foretatt flere intervjuer av tre kandidater, der i blant Johannessen. 16. mars gikk et enstemmig utvalg inn for at de vil tilby stillingen til Johannessen.

– Vi opplever at kandidaten er resultatorientert, er en tydelig leder og evner å omstille politiske vedtak i praktisk handling. Vi har også lagt vekt på at kandidaten har et bredt samfunnsperspektiv og er opptatt av kommunens næringspolitiske utfordringer og muligheter, skriver intervjuutvalget i sin innstilling til både formannskapet og kommunestyret i Kvinesdal.

Vilje til å lede

Johannessen har tidligere jobbet i Kvinesdal kommune. På slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet var han kulturkonsulent i kommunen. F

Fra midten av 1990-tallet og frem til april 2006 var han kultursjef i hjemkommunen Lyngdal, før han ble ansatt som rådmann i Evje og Hornnes kommune i Setesdal.

Under utvelgelsen har intervjuutvalget lagt vekt på at de ville rekruttere en rådmann med strategiske evner og vilje til å lede Kvinesdal kommune på en god og fremtidsrettet måte.

Kandidaten har bred og solid utdanning og erfaring – og har vilje til å bygge opp et lederteam som tar et felles ansvar for å «rigge» kommunen for morgendagens utfordringer

Kommunestyret neste

– Kandidaten har bred og solid utdanning og erfaring – og har vilje til å bygge opp et lederteam som tar et felles ansvar for å «rigge» kommunen for morgendagens utfordringer, heter det i innstillingen.

For de idrettsinteresserte er Johannessen mest kjent som norgesmester på 200-meteren fra 1980. Han er i dag trener og leder av friidrettsgruppa i Lyngdal idrettslag.

Formannskapet og kommunestyret i Kvinesdal skal onsdag 21. mars beslutte om de vil tildele Johannessen stillingen for en prøveperiode på et halvt år.

Jens Arild Johannessen har for øvrig også søkt den ledige rådmann-stillingen i Farsund.