– De siste årene har vi ligget på mellom 400 og 450 deltakere. Så det er en del mindre i år, ja. Men det er mye som skjer for tiden. Det er ikke enkelt for alle å få med seg alt, sier primus motor for arrangementet, Olav Sindland.

Blant annet arrangeres Farsund Maraton lørdag i Farsund. Det tror Sindland gjør sitt med deltakerantallet på hav til hei.

– De siste årene har det vært mange deltakere fra farsundsområdet. Det er det ikke i år.

– Går litt i bølgedaler

Men selv om deltakerantallet i år blir langt lavere enn tidligere år, nekter Sindland for at han er misfornøyd med antall deltakere.

– At rundt 250 deltakere blir med, er jo veldig bra. Det går litt i bølgedaler med alle slike arrangementer som vi driver med. Nå var det vår tur til å få en nedgang i antall deltakere. Det snur fort igjen til neste år.

Opplegget er som tidligere år med fire puljer som starter fra Feda og en pulje som tar «light»-versjonen med start på Storekvina. Felles for alle er at målet er Knaben. Det utøves både på sykkelsetet eller rulleski og på beina – enten ved løping eller rask gange.

40 frivillige

Fra arrangørens side er det meste i rute kun dager før løpet går av stabelen.

– Alt er klart. Godværet ble bestilt for lenge siden, så det får vi også på plass. Årets utgave bør bli god reklame for senere utgaver, sier Sindland.

– Så du garanterer at dere fortsetter neste år - tross i nedgangen i antall deltakere i år?

– Ja, dette skal vi fortsette med. Jeg tror det er tilfeldig at vi er færre i år enn tidligere. Tilbakemeldingene vi får er kun gode, så jeg tror ikke vi gjør noe feil.

I mål på Knaben får alle deltakere årets t-skjorte. Det er dessuten spesialpremier til de som er veteraner i trimløpet. Det blir utdelt fem- og ti-års deltakerpremie til deltakere og medarbeidere som har deltatt henholdsvis fem og ti ganger.

– Vi gleder oss veldig til lørdagens ellevte utgave av fra hav til hei, sier Sindland.