Stipendet på 15.000 kroner, diplom og blomster, ble delt ut på kulturkvelden i Kvinesdal kulturhus.

Hansens lidenskap er hest og ridning og ønsker å utvikle seg innenfor dette.

Juryen, som har bestått av Siv Galdal Olsen (H), Runar Nilsen (FrP) og Constanse Skranefjell (Ap) skriver følgende om Hansen:

«Hun driver målbevisst mot et mål om å bli en dyktig eliterytter, noe som bevises med at flertallet av de som ligger i toppen av dansk hestesport, har tatt denne utdannelsen. I tillegg så gir det alle verktøyene til å kunne leve av hest og ridning.»

Dette regnes som den høyeste og beste utdannelsen innenfor hest og ridning

JURYEN PÅPEKER at Hansen har hatt hest siden hun var barn og at interessen har utviklet seg med årene.

«Kandidaten er midt i en 6-årig utdannelse som ride-elev i Skive, Danmark, der vedkommende både jobber og tar utdannelse. Dette regnes som den høyeste og beste utdannelsen innenfor hest og ridning. Utdannelsen stipendvinneren er i gang med, er det kun 4 norske som tidligere har gjennomført.

Hest har vært en del av hele livet til kandidaten. Vedkommende har hatt hest hjemme i hagen, og tok av sted til KVS Lyngdal for å kunne dyrke interessen videre. Reiste i 2014 ned til Aalborg Sportshøjskole i 2014 og dette var starten på drømmen. Her fikk kandidaten muligheten til å utvikle seg og få mer høy faglig undervisning. Videre ble det til Nykøbing Mors, hvor mottakeren av stipendet arbeidet som hestepasser på Priess Horses.»

Begge har et medfødt talent, men i tillegg driver de målbevisst trening med laget sitt, og ikke minst mye egentrening

FOTBALLSPILLERNE Adrian E. Nilsen og Aksel Kloster deler på stipendet for ung idrettsutøver i år. Det er Kvinesdal Idrettsråd som avgjør hvem som får denne utmerkelsen og ble utdelt av Olav Aase.

Adrian E. Nilsen (t.h.) og Aksel Kloster fikk stipend for ung idrettsutøver. Prisen ble utdelt av Olav Aase. Foto: Mona Wikøren

I begrunnelsen heter det:

«Begge er født i 2004 og spiller på Kvinesdal IL sitt Gutter 13 lag i 1.divisjon.

De har begge deltatt på sonesamlinger og spilt for Agders kretslag, og de har også spilt for IK Start i forskjellige eliteturneringer.

Begge har et medfødt talent, men i tillegg driver de målbevisst trening med laget sitt, og ikke minst mye egentrening.

De får begge gode skussmål både fra klubb og krets.»

STIFTELSEN FOTOGRAF Rudolf og hustru Maria (Mariola) Sach`s minnefond, til støtte for unge studenter av klassisk musikk, tildeler et stipend høsten 2017. Stiftelsen består av advokat Lilly Marie Kongevold, Flekkefjord (styreleder) og kultursjef Jan Schou, Kvinesdal (styremedlem.)

Earling Nikolaisen (22) fra Flekkefjord fikk stipend og underholdt som takk. Foto: Mona Wikøren

Det er i år første gang dette stipendet deles ut og stiftelsen håper det skal bli en årlig begivenhet.

Earling Nikolaisen (22) fra Flekkefjord ble første mottaker av stipendet som er på hele 50.000 kroner.

Formålet med minnefondet er å gi støtte i form av stipend til unge studenter av klassisk musikk. Med klassisk musikk menes her enten klassisk sang (opera / operetter eller lignende) og / eller klassisk instrumentalmusikk.

Søker/søkerne skal være født i eller ha nær tilknytning til Kvinesdal kommune. Søkerne må ikke være eldre enn 30 år.

Jeg ønsker etter endt masterstudie å søke meg videre inn på akkompagnatør og repetitørfager ved Norges musikkhøgskole, som kvalifiserer musikere til å jobbe på operaen og andre konserthus

Nikolaisen er født og oppvokst i Flekkefjord, men bosatt i Kristiansand på grunn av klaverstudier.

– Jeg ønsker etter endt masterstudie å søke meg videre inn på akkompagnatør og repetitørfager ved Norges musikkhøgskole, som kvalifiserer musikere til å jobbe på operaen og andre konserthus. Med utgifter til masterclasser med kjente pianister, notemateriell og reiser til lærere, vil et slikt stipend være med å hjelpe meg på veien mot mine mål, skriver Nikolaisen i sin stipendsøknad.