Siden Rusdal var eneste deltaker i dameklassen, vant hun dermed denne.

– Vi håper til neste år at det kommer flere damer som vil være med, sier Rolf Kristoffersen i Kvinesdal sykleklubb.

I spurten på det avgjørende landeveisrittet i Gyland søndag, beit hun godt fra seg. Hun spurtet mot Arnt Helge Dragland fra Lyngdal som slo henne med skarve fire centimeter.

Arnt Helge Dragland og Bodil S. Rusdal i spurtoppgjør på landeveisløpet søndag. Førstnevnte vant spurten med fire centimeter. Foto: Rolf Kristoffersen
Sammenlagtvinner Jan Åge Sakariassen i front foran et større felt på søndagens landeveisritt i Gyland. Foto: Rolf Kristoffersen

Lyngdøl vant

Det er imidlertid Jan Åge Sakariassen fra Lyngdal som kan krone seg med tittelen Lister-mester i sykling. Han gikk nemlig helt til topps sammenlagt i det som blir betegnet som uoffisielt Lister-mesterskap i sykling i forrige uke. Gjennom hele uka ble det arrangert sykkel-løp. Alle de fire sykleklubbene i Lister-regionen arrangerte hvert sitt løp.

Det hele begynte i Kvinesdal onsdag 11. september med motbakkeløp. Dette gikk opp Gullestadveien med en stigning på til sammen 322 høydemeter. Her var der Benjamin Sigbjørnsen fra Flekkefjord som var best, etterfulgt av Rune Halvorsen fra Lyngdal og Kim Rune Olsen fra Farsund.

Torsdag var det Lyngdal sin tur til å arrangere. Da var det en tempoetappe som gjaldt. Her var Sverre Egaas fra Knaben/ Fjotland tri best - med Jan Åge Sakariassen fra Lyngdal og Benjamin Sigbjørnsen fra Flekkefjord på de to neste plassene.

Fredag var hviledag, men lørdag var det Farsund sin tur til å arrangere løp. Det ble holdt på terrengsykkel i Alcoaparken. Her var det Rune Halvorsen fra Lyngdal som vant - ettefulgt av klubbkamerat Jan Åge Sakariassen og Stig Abelsen fra Farsund.

Jan Åge Sakariassen er Lister-mester i sykling for 2019. Her er han fotografert i front under søndagens landeveisritt i Gyland. Foto: Rolf Kristoffersen
Arnt Helge Dragland (t.h.) og Jan Terje Strømland (t.v.) fotografert under søndagens landeveisritt i Gyland. Foto: Rolf Kristoffersen

Massespurt

Siste løp var det Flekkefjord som arrangerte. Det var landeveisløp og det foregikk på Gyland. Her var det Milan Matosevic som vant løpet, men lyngdølen Jan Åge Sakariassen vant massespurten som sikret ham sammenlagtseieren. Han spurtslo blant annet Benjamin Sigbjørnsen fra Flekkefjord, som ble nummer tre i løpet.

Sammenlagt vant Sakariassen mesterskapet foran Rune Halvorsen fra Lyngdal og nevnte Benjamin Sigbjørnsen fra Flekkefjord. Det var spurten i siste løpet som sikret ham sammenlagtseieren i det som var en jevn og tett konkurranse.

Jan Åge Sakariassen i spurten på løpet på Gyland foran flere av sine konkurrenter. Foto: Rolf Kristoffersen
Rune Halvorsen fra Lyngdal ble nummer to sammenlagt. Foto: Rolf Kristoffersen

Resultater i fra alle løpene (topp 3):

Kvinesdal:

1. Benjamin Sigbjørnsen (Flekkefjord)

2. Rune Halvorsen (Lyngdal)

3. Kim Rune Olsen (Farsund)

Lyngdal:

1. Sverre Egaas (Knaben/Fjotland tri)

2. Jan Åge Sakariassen (Lyngdal)

3. Benjamin Sigbjørnsen (Flekkefjord)

Farsund:

1. Rune Halvorsen (Lyngdal)

2. Jan Åge Sakariassen (Lyngdal)

3. Stig Abelsen (Farsund)

Flekkefjord:

1. Milan Matosevic

2. Jan Åge Sakariassen (Lyngdal)

3. Benjamin Sigbjørnsen (Flekkefjord)

Sammenlagt:

1. Jan Åge Sakariassen (Lyngdal)

2. Rune Halvorsen (Lyngdal)

3. Benjamin Sigbjørnsen (Flekkefjord)