– Vi i Eiriks Minne skal snart ha et nytt arrangement, fra 7. til 9. juni. Arrangementet kaller vi «Rett opp & ner». Det blir stuping, dødsing i Kvinabadet fredag, downhill-sykling på lørdag og klatring i regi av Kvinesdal Klatreklubb på søndag, forteller Håkon Hansen, talsmann for arrangørene.

– Vi har allerede mange påmeldte, men det er plass til flere, sier han.

I år er det seks år siden man startet med sykling. I fjor utvidet man tiltaket, slik at man kan drive flere aktiviteter, i tillegg til at det nå varer en hel helg.

– Vi var veldig fornøyd med hvordan det gikk sist. Vi gjør jo dette først og fremst for at flest mulig skal få oppleve følelsen av tilhørighet og mestring. Mange av dem som er med passer ikke nødvendigvis inn i mer tradisjonelle idretter, som fotball og håndball, sier Håkon Hansen.

Han har selv drevet med skating og snowboard i flere år og vet hva han snakker om.

– Det er et veldig fint miljø, hvor folk passer på hverandre og er snille. Det gir også en stor frihetsfølelse når man er med på slike ting. Dette er noe vi ønsker at flere skal få oppleve, understreker han.

Foreningen som arrangerer «Rett opp og ner» kaller seg altså Eiriks Minne. Eirik Støve omkom under under tragiske omstendigheter etter en stupeulykke for noen år siden.

– Eirik var en som fikk med seg folk til å gjøre mange forskjellige ting. Vi fokuserer mest på det han sto for, fremholder Håkon Hansen.