– Det var moro. Selv kom jeg på en 15. plass mens Jan Roger kom inn på en 25. plass, noe vi er veldig fornøyde med, særlig med tanke på at det er et stevne med flere hundre deltakere. Alt gikk etter planen, selv om vannet var litt kaldt med 13 grader, men det gikk heldigvis greit. I tillegg slo vi begge den tidligere håndballspilleren Frank Løke, noe som jo også var litt moro, sier Egaas til Kvinesdal24.

Det var Avisen Agder som først omtalte saken.

Alt gikk etter planen, selv om vannet var litt kaldt.

Sverre Egaas i aksjon i vannet. Foto: Privat

Forbedring

De deltok på sprint-delen, bestående av 500 meter svømming, sykling i cirka 20 kilometer og og løping i fem kilometer. Det er derimot ikke første gang de to har deltatt på Hove Triatlon.

– Jeg holdt på med triatlon i tre år, tenker jeg, og dette var fjerde gang jeg deltok på dette stevnet. I fjor ble jeg nummer 18, så det ble tre plasser og fem minutter bedre tid på meg i år. Dette var derimot Jan Rogers første sprint etter at han har deltatt på den olympiske delen tidligere, som er dobbelt så lang, sier Egaas.

Jan Roger Farstad i aksjon på sykkelen. Foto: Privat

Han beskriver Hove Triatlon som den kanskje fineste triatlonen i Norge, som som ligger idyllisk på Tromøya utenfor Arendal, hvor de blant annet løper i sjøkanten.

To til seks

I tillegg til å delta på stevnet i Arendal, reiser de også på andre stevner når de har anledning.

– Det varierer fra to til fem-seks stevner i året. Vi er ikke noen toppidrettsutøvere, og har både jobb og familie, så det blir det vi får tid til. For to uker siden var vi til sammen seks stykker fra Kvinesdal som deltok på Bryne triatlon. Jeg husker ikke hva plasseringen ble det, men vi var fornøyde. I juli skal delta på TriQuart i Kristiansand, hvor målet blir å forbedre fjorårets tid. Ellers gjør vi dette fordi vi synes det er gøy, så blir resten en bonus, avslutter Egaas.

Sverre Egaas under løpedelen. Foto: Privat