Keeper Atle Vinningland stoppet mange baller fra motstanderne. Foto: Martine Kile Søyland
Stillingen ble til slutt 4–1 til bortelaget. Foto: Martine Kile Søyland
Stillingen ble til slutt 4–1 til bortelaget. Foto: Martine Kile Søyland
Det ble utklassing da Jerv 2 scoret sitt fjerde mål rett før slutt. Foto: Martine Kile Søyland

Mandag kveld var det duket for oppgjør mellom Kvinesdal og Jerv 2.

Da Kvinesdal møtte Jerv 2 i Grimstad tidligere i vår, ble det tap for førstnevnte. KIL var derfor sultne på revansj på hjemmebane.

Ledet

Hjemmelaget tok ledelsen etter seks minutter da Erik Bauge headet flott i mål etter corner fra Sander Risnes. At hjemmelaget beholdt ledelsen frem til fire minutter før pause kan de takke keeper Atle Vinningland for. Veteranen i buret var høyt og lavt, og reddet flere farlige Jerv 2-muligheter. Men etter 41 minutter måtte han kapitulere da et skudd gikk i mål via en Kvinesdal-spiller.

Jerv 2 fortsette å dominere i 2. omgang. Selv om Atle Vinningland fortsette sitt gode spill, kunne han ikke forhindre tre nye scoringer til gjestene. Kvinesdal-forsvaret klarte ikke å henge med, og markeringene var borte vekk. Jerv 2-spissene fikk for lett spill, og gjestene vant komfortabelt 4-1.

Sander Risnes kjemper mot en aggressiv Jerv 2-spiller. Foto: Martine Kile Søyland

Toppet lag

– Vi møter et i utgangspunktet toppet Jerv 2-lag, men klarer likevel å holde strukturen i laget og følger kampplanen vi har lagt, sa Kvinesdal-trener Steinar Bjørnstøl da Kvinesdal møtte Jerv 2 forrige gang.

Til kampstart denne gangen stilte Jerv 2 med fem G16-spillere samt fire a-lagsspillere pluss a-lagskeeper.

– Om vi skal klare å slå Jerv 2, så kan vi ikke møte et topplag som dette, sier Bjørnstøl, som synes det var kjedelig at motstanderne stilte med toppet lag.

– Klasseforskjell

– Vi er en bitteliten klubb, men sånn er det bare. Alle var enige om at her var det klasseforskjell, og vi hadde kanskje vunnet 1 av 10 kamper mot dem. Gutta står jo på, og vi scorer i førsteomgang, men vi venter egentlig bare på at det kom en utligning. Rent teknisk sett, kunne vi ha gjort en bedre jobb.

Laget har etter kveldens kamp 11 kamper igjen av sesongen, neste allerede på fredag, da mot Vigør på bortebane.

– De ligger rett over oss, så det er en viktig kamp. I denne divisjonen er det 12 gode lag, og vi må kjempe knallhardt for å fortjene plassen her. Og det var vi forberedt på før sesongen startet også, sier Bjørnstøl, som krysser fingrene for at fredagen går deres vei.