– Vi er veldig heldig som vinner i dag! Det er to lag som kjemper om poengene, sier Lyngdals trener Jan Ove Pedersen.

Vi er veldig heldig som vinner i dag! Det er to lag som kjemper om poengene.

Tidlig kommando

Lyngdal styrte store deler av spillet i de første 45 minuttene, og burde ha ledet med mer enn 1–0, som Aleksander Gundersen satte inn fra vel 15 meters hold etter at Espen Hægeland leverte ballen til ham nærmest på et sølvfat.

Få minutter senere kunne de røde ha gått opp til 2–0, men Kvinesdal-keepe Atle Vinningland fikk en hånd på ballen og forhindre dobling.

Kvindølene turde ikke å gå inn i dullene for å stanse, og lot lyngdølene få løpe nærmest uhindret mot stengene hvor Vinningland ble stående mye alene inne feltet.

Vinningland skal være glade for at lyngdølene mot slutten av omgangen ble snytt for et klart straffespark, men dommer Kai Rune Karlsen fra Just vinket spillet videre.

Espen Hægeland dundret ballen rett i kassen da han førte hjemmelaget opp i 2–1. Foto: Torrey Enoksen

Sjokkåpning

Etter hvilen tok kvindølene kommando, og det gikk ikke mer enn ett minutt før dommeren pekte på straffemerket etter at en lyngdalspiller handset.

Sander Risnes var sikkerheten selv da han satte inn utligningen fra 11-meteren.

Minutter senere skjer dramatikken i andre enden av banen da Peder Sanden, som var på vei oppover på sin venstre side, skal ha tatt et grep rundt kvindølen Daniel Vinningland for å sette ham ut av spillet. Dommer Karlsen reagerte med rødt kort, til kraftige protester fra hjemmelaget.

Denne reduksjonen hos de røde ga de mørkeblå og hvite vann på mølla. Hjemmelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg, og måtte legge seg i forsvar og satse på kontringer.

Kontret

Det var nettopp på en kontring i det 75. minuttet at lyngdølene avgjorde oppgjøret. Innbytter Ivan Loncar løp det han kunne inn i 16-meteren, og ble rett og slett klippet ned i det han skulle avslutte angrepet. Dommeren pekte korrekt på straffemerket, hvor kaptein Espen Hægeland dundret ballen i nettmaskene bak Kvinesdals keeper.

Dommer Kai Rune Karlsen mente Peder Sandens holding vare direkte rødt kort. Foto: Torrey Enoksen

Gavepakke

Kvinesdal forsøkte å svare, men hjemmelaget var både heldige og dyktige over at fikk samtlige tre poeng.

– Vi var på etterskudd fra første stund, men tok noen grep i andre omgangen. Vi tok litt for mye hensyn til Lyngdal i første omgang, så snur vi det. Vi får et mål, om det er en billig straffe eller ei, det vil jeg ikke diskutere, en billig utvisning. Vi får en gavepakke, men vi tar ikke vare på den. Lyngdal vinner fortjent, fordi vi er for dårlige i etablert forsvar, sier Kvinesdals trener Steinar Bjørnstøl.

Vi får en gavepakke, men vi tar ikke vare på den

Etter lørdagens kamp er lyngdølene på fjerdeplass med 23 poeng i fjerde divisjonsavdelingen, mens Kvinesdal er over streken, men er på den utsatte tiende plass.