Eierne Solveig Svendsen Birkeland og Linn Gyland har jobbet med flytting på fritiden i flere måneder allerede.

– Det er ikke så langt vi har flyttet. Vi skal fortsatt være på Åmot, men nå flytter vi inn i andre etasje i der hvor Fargerike og Flisekompaniet holder til, opplyser Linn Gyland.

10 år

Gyland har sammen med Solveig Svendsen Birkeland drevet treningsstudioet Shape i Kvinesdal i 10 år. De eier 50 prosent hver. Tidligere har de hatt tilhold hos Thyssen. I de nye lokalene blir de også eiere.

– Det er svært viktig for oss, at vi nå eier lokalene selv. Vi tar med oss Linetts Hudpleie på lasset, som vi har kjøpt opp, sier Gyland og Birkeland.

De har lenge følt et behov for større plass. Ifølge damene er de nye treningslokalene både større og mer praktiske.

– For eksempel så er kontorene og garderobene mindre, og som gjør at plassen til selve treningsstudioet blir større, sier de.

Det er svært viktig for oss, at vi nå eier lokalene selv.

De nye lokalene er større og bedre tilrettelagt for trening, mener de nye eierne Linn Gyland og Solveig Svendsen Birkeland. Foto: Bjørn Hoel

Mange måneder

Det har tatt mange måneder å komme dit de er i dag. Selv har de brukt mye av sin egen fritid til å jobbe med dette. Blant annet er det lagt nytt gulv, og det har kommet forfriskende farger på veggene.

De begynte å jobbe med dette i september, og har gjort det på fritiden. Nå er det siste innspurt, før åpningen tidlig i mars.

– Heldigvis er det mange håndverkere i nærheten. Vi har hatt gode hjelpere på laget, og vi har lært veldig mye selv også, sier Solveig Svendsen Birkeland.

Positive tilbakemeldinger

De har så langt bare fått positive tilbakemeldinger fra treningsivrige medlemmer av dette treningsstudioet i Kvinesdal.

– De har vært veldig positive. Vi har blant annet hørt av folk at når vi åpner i nye lokaler i mars så skal de melde seg inn. Vi både tror og håper at medlemsmassen også vil øke, sier Gyland.

De har ti-årsjubileum i år, Shape, Solveig Svendsen Birkeland (til venstre) og Linn Gyland. Foto: Bjørn Hoel

Nye grupper

Når det gjelder utviklingen de siste årene i forhold til antallet som trener, så sier de at det har vært ganske jevnt.

– Men vi opplever at nye grupper har kommet til. I de siste årene har vi opplevd at flere av folk over 60 år kommer for å trene. Vi har også fått et visst tilsig av de yngre nå, sier Birkeland.

Vi opplever at nye grupper har kommet til.