– Jeg trener nesten hver dag; det blir seks-syv økter i uken. Jeg liker å trene, og vi er nødt til å trene mye skal vi klare å henge med. Når jeg er på trening har jeg på pulsklokke, og blir overvåket av både NIF og UEFA, sier Tore Hansen.

Jeg trener nesten hver dag; det blir seks-syv økter i uken.

Onsdag dømte han en juniorkamp mellom Manchester City og tyske Hoffenheim i Manchester. Dette var sesongens siste kamp for 40-åringen som har fått sesongen delvis ødelagt på grunn av skader.

To skader i år

– I april fikk jeg brudd i albuen og måtte sette inn to plater. Da var jeg borte seks-syv uker. Jeg var på banen i tre uker, så fikk jeg brudd i tåa. Dette medførte nye fem-seks uker borte fra fotballen. I tillegg ble jeg syk i etterkant, så det har vært en brutal sesong, sier Tore Hansen.

Vanligvis dømmer han over 20 eliteseriekamper i året. I 2018 er det kun blitt 13 kamper. Totalt står han med 123 eliteseriekamper siden debuten i 2011.

Tore Hansen spilte i årene 2000-2004 og 2006-2009 på midtbanen til MK. Han har også et lengre opphold i England bak seg, hvor han spilte for amatørklubbene Worksop Town FC og Ossett Town AFC. Hansen var også på prøvespill hos Sheffield Wednesday i 2004.

Tilfeldig start

Han la opp som spiller etter 2009, og var senere assistenttrener og hovedtrener hos MK. Dømmingen hadde han startet med noen år før.

– Det var nokså tilfeldig. Jeg tok et dommerkurs i England i 2005, og da jeg kom hjem til Norge året etter orienterte jeg kretsen om at jeg hadde tatt kurset. Da fikk jeg ganske raskt min første kamp i 6. divisjon, sier Tore Hansen.

Han dømte til cupfinalen mellom Rosenborg og Kongsvinger i 2016, og har som mål å få en cupfinale til på CV-en.

40-åringen har vært FIFA-dommer i syv år og dømmer også en god del internasjonalt. En VM-kvalifiseringskamp er det blitt; nemlig Sveits mot Andorra.

Minnerike kamper

– Jeg dømte vennskapskampen mellom Danmark og Island da Åge Hareide debuterte som dansk landslagssjef. Ellers var det en fin opplevelse å dømme Polen mot Sør-Korea i Chorzow; med Bayern Munchens stjerne Robert Lewandowski og Tottenhams stjerne Heung-min Son på banen, sier Tore Hansen.

Han har også dømt flere kvalifiseringskamper til Champions Leauge og Euro League, og nevner spesielt to kamper fra Øst-Europa.

– Da Røde Stjerne spilte hjemme i Beograd mot Valetta fra Kypros i 2016 var det voldsomme tilstander på tribunen. I år dømte jeg Dynamo Bucuresti mot Atletico Bilboa, sier Tore Hansen.

Champions League

Han har håp om å få dømme kamper i Champions League eller Euro League, men understreker at nåløyet er trangt.

– Jeg trener knallhardt for å bli en bedre dommer, men føler jeg har stått litt stille de to siste årene. Min dommerkarriere er forholdsvis kort. Jeg begynte da jeg var 28 år, og innser nå at en kamp i Champions League er det jeg kan håpe på. Jeg bør ha minst fire-fem gode år igjen som dommer, sier Tore Hansen.

Nå skal han ha dommerferie frem til han drar på treningsleir til Spania 20. januar. Treningen vil bli holdt ved like hele tiden, slik at han er er toppform når eliteserien starter opp igjen i mars måned.