Ordfører I Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, sier til Kvinesdal24 at kriseteamet i kommunen er koblet på.

– Dette er en dypt tragisk hendelse. Mine tanker går til de som var involvert og de pårørende i saken. Det går sterkt inn på oss når hendelser som dette skjer i kommunen vår. Kriseteamet vil nå ta kontakt med avdødes familie for å bistå best mulig.

På vei til traktorulykke

Nødetatene rykket søndag ut etter melding om at en traktor hadde veltet i Kvinesdal. Klokken 12.30 fikk politiet melding om at et utrykningskjøretøy hadde kjørt av fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal på vei til traktorulykken.

Utforkjørselen ble beskrevet som en alvorlig trafikkulykke og at luftambulanse var på vei. Litt senere opplyste politiet at det var en brannbil som hadde kjørt av veien. Klokken 13.38 skrev politiet at en person er omkommet og to er lettere skadet. Fem personer var involvert.

– Utrykningskjøretøyet fra brann kom utforbi veien og følgende av det var at vi fikk dette tragiske utfallet, sier innsatsleder Magne Langseth til Kvinesdal24 på stedet.

Mannskaper fra flere redningsetater, der i blant to legehelikoptere kom raskt til ulykkesstedet ved Omland. Foto: Torrey Enoksen

Havnet i grøft

Ulykken har skjedd i en sving som heller mot venstre i slag oppover bakke retning Storekvina. Spor på stedet kan tyde på at et eller flere av hjulene på brannbilens høyre side har kommet utenfor veikanten og deretter i en grøft. Det kan se ut som om kjøretøyet med stor kraft har truffet en fjellskjæring, før bilen har blitt kastet opp på veibanen igjen.

Kjøretøyet ble stående inn mot tunet til et eldre hus som ligger mellom fylkesvei 465 og Sørlandsbanen, få meter fra der den kjørte utfor.

Vrakrester og grus som har blitt kastet inn på veibanen viser at store krefter har vært i sving under ulykken.

Etterforskes av ulykkesgruppen

Krimteknikere fra politiet har i flere timer jobbet på stedet. Havarikommisjonen og ulykkesgruppen hos Statens vegvesen er tilkalt, og er ventet til ulykkesstedet i løpet av søndag ettermiddag eller kveld.

Fylkesveien forbi ulykkesstedet vil være stengt frem til Havarikommisjonen har foretatt sine undersøkelser.

De pårørende etter ulykken er varslet.

Langseth opplyser videre at brannvesenet vil samles senere i dag for oppfølging etter den tragiske ulykken.

De to personene som var involvert i traktorulykken ble sendt til sjekk i Flekkefjord, men fremsto uskadd, ifølge politiet.

Foto: Torrey Enoksen