Laget fra Farsund hadde ikke vunnet siden 5. august. Men denne gangen greide de det, etter først å ha ligget under både 0–1 og 1–2. Kvinesdal ledet til det kun var ti minutter igjen å spille. På overtid fikk bortelaget også straffe, etter en omdiskutert hendelse innenfor Kvinesdals 16-meter.

– Vinner fortjent

– Jeg synes vi vinner fullt fortjent. Vi lærte nok mye sist vi møtte dem, og de fremsto akkurat som vi forutså, sa FIL-trener Ronny Fredriksen, som kunne smile i skjegget da det hele var over.

– Vi gjorde ting enkelt. Etter første omgang var det en del frustrasjon blant spillerne. I pausen bestemte vi oss for å roe oss ned og kanalisere frustrasjonen ute på banen. Jeg er veldig imponert over hvordan guttene tok tak i kampen etter hvilen. Slik de fremstod i dag er jeg ikke overrasket over at vi vant, mente FIL-treneren.

John Arne Ljosland har utlignet for FIL helt på tampen av kampen. Foto: Bjørn Hoel
Stian Tønnessen stopper Ulrik Svindland. Foto: Bjørn Hoel
Her lader Steffan Klungland kanonen tidlig i første omgang, og sender Kvinesdal i ledelsen etter 12 minutters spill. Foto: Bjørn Hoel

Trengte tre poeng

I et småkjølig høstvær var det altså lørdag tid for bunnoppgjør i 4. divisjon i Kvinesdal. Det eneste laget som hadde noe mer enn æren å spille for, var Kvinesdal. Før kampstart hadde Kvinesdal fire poeng opp til Jerv og Hisøy, med bare tre kamper igjen av sesongen. Dermed måtte de innkassere tre poeng mot FIL, om de skulle beholde plassen uten hjelp fra Start 2 og Donn. Det klarte de ikke. I stedet var det fortapte FIL, som helt sikkert rykker ned, som tok med seg alle poengene til Farsund.

Til og med Kvinesdals trener, Steinar Bjørnstøl, syntes FIL vant helt fortjent.

– Jeg synes FIL var gode de første 20 minuttene, så tok vi ufortjent ledelsen, før de, fortjent nok utlignet. Det var nesten sånn at vi ventet på at de skulle score. Jeg synes vi spilte veldig uryddig i dag, beskrev Bjørnstøl, som ikke ønsket å trekke frem noen spillere fra sitt eget lag.

Omdiskutert

At FIL fikk straffe på overtid var ikke alle enige i, for å si det forsiktig.

– Jeg var ikke borti i ballen. Det var en dommertabbe, uttalte en oppbrakt Kvinesdal-keeper Atle Vinningland.

Han var helle ikker nådig mot sitt eget lag.

– Jeg trodde jeg hadde sett bunn-nivået vårt, men nå har vi nådd et nytt bunn-nivå. Og det sier ikke lite, for jeg har vært med lenge. Det var ingen energi i laget, fortsatte han.

Lyspunkter

Men på FIL var det flere lyspunkter. Karl Rødseth og Joachim Andreassen gjorde sine saker bra. Keeper Sindre Flåto, som ikke har spilt på en stund, var trygg og god. Og ikke minst Sander Lundegaard som scoret FIL første mål fortjener ros. Veteranen Kim Andre Lauritsen, holdt hodet kaldt og satte straffesparket sikkert bak Kvinesdals keeper Atle Vinningsland, noen få minutter på overtid.

– Jeg vi gjerne også trekke frem Abdi Hassan, som er en litt uortodoks spiller, og som skaffer FIL straffe. Det var mye jeg var fornøyd med i dag. Kanskje aller mest den energien vi viste i forsvarspillet vårt, konkluderte FIL-trener Ronny Fredriksen.

Joachim Andreassen sikrer ballen inn til keeper Sindre Flåto. Kvinesdals Thomas Gilbertson ligger nede Foto: Bjørn Hoel
Kvinesdals Thomas Gilbertson forsøker å trenge gjennom et kompakt og intensivt FIL-forsvar. Foto: Bjørn Hoel
Kvinesdals Ulrik Svindland vinner en luftduell mot FILs Lars Gabrielsen Foto: Bjørn Hoel