– Dette var en skikkelig viktig seier i kampen for å overleve i 4. divisjon. Det er en stund siden sist vi vant, sier Steffan Klungland etter at Kvinesdal mandag kveld slo Fløys andrelag 2–0 på hjemmebane.

Fire tap på rad

Forrige gang Kvinesdal vant, var 22. juni. Etter det har kvindølene tapt fire kamper på rad.

Klungland scoret de mørkeblå sitt andre mål, etter å ha fått servert ballen på sølvfat av en Fløy-spiller like ved 16-meteren.

– Det var en litt heldig scoring, men mål er mål, sier Klungland.

Ti minutter før slutt hadde han mulighet til å punktere kampen for vertene da han kom alene med keeper. Men ballen gikk utenfor.

– Det hadde vært godt å ha satt den, men heldigvis vant vi til slutt likevel, sier Kvinesdal-spissen.

For mens Kvinesdal hadde relativt god kontroll i første omgang, var det tabelltoeren fra Flekkerøy som hadde mye av spillet i andre omgang. Men kvindølene klarte å dra seieren i land.

Sander Risnes var svært så aktiv på kanten. Foto: Tom Arild Støle

Reddet av keeperen

– Jeg synes vi presterte helt middels. Det var greit nok i første omgang, men etter pause klarte vi ikke å følge opp. Heldigvis hadde vi en god Atle (Vinningland, red.anm.) bak i mål, sier Klungland.

Vinningland vartet opp med flere gode redninger, og ble av den lokale juryen på Kvinesdal stadion kåret til hjemmelagets beste spiller.

– Atle Vinningland er alltid blant våre beste spillere. Av en eller annen grunn er han spesielt god når vi spiller på hjemmebane, humrer Kvinesdal-trener Steinar Bjørnstøl.

Han var også særdeles godt fornøyd med å ha tatt tre poeng mot Fløy 2.

– Dette var tre poeng som varmet skikkelig. Samtidig visste vi før kampen at dette var en svært viktig kamp for å krype over streken på tabellen, påpeker Bjørnstøl.

Keeper Atle Vinningland ble kåret til dagens beste Kvinesdal-spiller av den lokale juryen på stadion. Foto: Tom Arild Støle

– Marginer

Fløy 2 ligger på andreplass på 4. divisjonstabellen, men mønstret ikke noe topplag mot Kvinesdal. Førstelaget spilte nemlig også kamp mandag kveld.

– Vi møtte et av divisjonens beste lag, som ikke stilte med de beste spillerne. Endelig hadde vi også litt marginer mot et andrelag. Det er ikke så ofte det skjer, sier Kvinesdal-treneren.

Han mener Kvinesdal presterte «så som så» ute på banen. Med seieren klatret Kvinesdal opp på trygg plass på tabellen, ett poeng foran Våg, som nå ligger på direkte nedrykksplass. Men lørdag venter den suverene serielederen Express på andre banehalvdel på Kvinesdal stadion.

– Vi visste før sesongen at det ville bli en kamp for å overleve i divisjonen. Derfor var det ekstra viktig å vinne i dag, sier Steinar Bjørnstøl.

Kvinesdal slapp innpå en rekke unggutter på slutten av kampen. Blant disse var 15 år gamle Adrian Nilsen, som fikk sin debut på seniornivå. Også hans eldre brødre Christian Nilsen og Nicolai Nilsen spilte for Kvinesdal mandag. Man må nesten 50 år tilbake siden sist tre brødre spilte i en og samme kamp i Kvinesdal-drakten.

Kvinesdal stadion i pøsregn. Foto: Tom Arild Støle