Bakgrunnen for SMSen er spørsmål fra NRK om medias bruk av lekkasjer og uoffisielle opplysinger i saken om drapet på Tina Jørgensen.

Hun har flere ganger opplevd å få servert detaljer i drapssaken som hun aldri har hørt om før, og er blitt kontaktet av journalister som ønsker bekreftelse på detaljene. Hun har ringt politiet for å høre om informasjonen stemmer. Til NRK sier hun at den i de fleste tilfeller ikke gjør det.

– Dette påvirker meg i aller høyeste grad. Jeg får mareritt av alle disse opplysingene. Nå har jeg tatt en «time out» og prøver å ikke lese noe som helst, skriver Torunn Austdal Rasmussen videre til NRK.

Den erfarne krimjournalisten Hans Petter Aas, som jobber med Tina-saken for Stavanger Aftenblad, men det er viktig at pressen jobber også med uoffisiell informasjon.

— Vi som jobber med krimsaker er nødt til å sette oss inn i hva saken handler om, og ikke bare ta informasjon fra ett hold. Alt må sjekkes og dobbeltsjekkes, sier Aas til NRK.

Han mener likevel at pressen må ta Torunn Austdal Rasmussens kritikk på alvor, og erkjenner at det finnes et par-tre eksempler på at journalister har gått for langt ved bruk av informasjonen de sitter på i Tina-saken.