– I Thomas Quick-saken var erkjennelsene oppspinn. Jeg for min del jobber ut fra tanken om det kan være tilfelle også i denne saken, sier advokat Olav Sylte til VG lørdag.

Han representerer 38-åringen som var den av de fire lyngdølene som ble pågrepet sist i saken. Sylte mener man står overfor fire uskyldige siktede, og mener en psykolog må gå gjennom avhørene i Tina-saken. Da tenker han ifølge VG spesielt på avhørene av 36-åringen som først ble pågrepet og siden har koblet seg selv og de tre andre inn i Tina-saken.

– I denne saken har det blitt etablert et inntrykk av at det er fire skyldige personer. Mange tenker nok at det i alle fall er én skyldig. Mitt utgangspunkt er at alle fire er uskyldige, og det er her jeg trekker parallellen til Thomas Quick, sier advokaten til VG.

Thomas Quick var aliaset til Sture Bergwall, en svenske som ble dømt for åtte drap, den første dommen kom i 2000, men ble i 2013 frikjent for samtlige mord. Quick tilsto blant annet å ha drept den norske jenta Therese Johannessen i 1988. Alle drapsdommene mot Quick ble fattet på grunnlag av hans egne tilståelser, og det har ikke eksistert tekniske bevis eller vitner. I november 2008 ble det kjent at han hadde trukket tilbake alle drapstilståelsene.