Hege Storhaug forklarte publikum hva hun legger i skillet mellom det hun kaller «Mekka-muslimer» og «Medina-muslimer». Foto: Mona Wikøren

Les også:

Liv Egeland, som er en av initiativtakerne bak arrangementet, ønsket publikum velkommen.

Hege Storhaug innledet sitt foredrag med å fortelle om sin bakgrunn som journalist. Hun beskrev seg selv som «rød» i sitt verdigrunnlag dengang. Deretter fortalte hun om hvordan hun begynte å sette spørsmålstegn ved islam som religion etter hennes møter med mennesker i sitt arbeid og på reise.

Politiet var på plass utenfor Kvinesdal kultursenter før Hege Storhaugs foredrag fredag kveld. Foto: Mona Wikøren
Hege Storhaug leverte et engasjerende foredrag fredag kveld. Foto: Mona Wikøren

Mye av det Storhaug fortalte om var beretninger som hun har beskrevet utførlig i sin bok «Islam, den 11. landeplage» som hun ga ut i 2015.

Foredraget varte i litt over en time. Etter en pause fikk publikum anledning til å stille spørsmål - noe svært mange av de fremmøtte benyttet anledningen til.

Kvinesdal24 møtte Karl Henry Aslaksen i pausen.

Karl Henry Aslaksen Foto: Mona Wikøren

– Uansett hva folk skriver og mener: Storhaug har kunnskap. Jeg synes det er spesielt interessant det hun sier om politikere som er unnvikende i denne debatten. De er redde, sier Aslaksen.

Også Melinda Kvinlaug fra Norges Multikulturelle senter var, som varslet, til stede.

Jeg synes det er spesielt interessant det hun sier om politikere som er unnvikende i denne debatten

Melinda Kvinlaug var på plass og stilte spørsmål til Storhaug. Foto: Mona Wikøren

– Jeg har ikke lest boken hennes. Det skal jeg nå gjøre. Når det gjelder foredraget hennes, så beskriver hun sine opplevelser veldig godt og eksemplene hun trekker frem er reelle. Det er viktige ting hun tar opp - jeg ser det, sier Kvinlaug.

Hun mener likevel at retorikken som brukes via Human Rights Service og andre alternative medier ellers gir et for stort fokus på det som er negativt.

Torbjørg Liavåg Eikeland synes Storhaugs foredrag var veldig interessant. Foto: Mona Wikøren
Hege Storhaug signerte bøker i pausen. Foto: Mona Wikøren